Letter på koronatiltakene i Hamarregionen

Byggeklosser med teksten covid 19 plassert på et bord

Koronatiltakene i Hamarregionen blir litt mindre strenge. Bibliotek og lesesaler åpnes igjen.

Høgskolen i Innlandet stengte studiestedene på Hamar og Blæstad forrige helg som en følge av smittesituasjonen og strenge lokale tiltak i kommunene i Hamarregionen.

Fra midnatt, natt til lørdag 29. mai, letter kommunene litt på restriksjonene. Høgskolen følger etter og går tilbake til de samme tiltakene som ble praktisert før nedstengningen.

Dette innebærer at:

• Studenter har tilgang til grupperom og lesesaler med adgangskort fra og med lørdag 29. mai 2021. Det er mulig å bruke disse rommene til eksamensforberedelser, studier og eksamensgjennomføring.
  • Bibliotek åpnes igjen på vanlig måte med betjening fra og med mandag 31. mai 2021.
  • Musikkstudenter har fra og med 29. mai 2021 tilgang til øvingslokaler i forbindelse med eksamensforberedelser og eksamensgjennomføring. Gruppene skal ikke overstige 10 personer. Smittevern skal overholdes.
  • Undervisning gjennomføres digitalt.

Hjemmekontor er fortsatt hovedregelen for ansatte på Hamar og Blæstad, og ansatte som bor i Hamar og Stange som er de to kommunene med det strengeste tiltaksnivået.

Det gjelder ikke forbud mot reiser mellom høgskolens studiesteder, men høgskolen oppfordrer ansatte og studenter til kritisk å vurdere om reiser er helt nødvendige.

Ved høgskolens øvrige studiesteder følges regjeringens gjenåpningsplan som denne uka gikk til trinn to.

Tidligere nyhetsmeldinger fra høgskolen:

HINN følger den nasjonale gjenåpningsplanen (inn.no 26. mai)

Studiesteder i Hamar er stengt ned (inn.no 23. mai)

Se kommunenes lokale tiltak i Hamarregionen:

Tiltak i Hamar (hamar.kommune.no)

Tiltak i Stange (stange.kommune.no)

Tiltak i Ringsaker (ringsaker.kommune.no)

Tiltak i Løten (loten.kommune.no)