Language: NOR | ENG

Lanserer ny podcast

Logo podcast

Den nye podcasten fra Høgskolen i Innlandet er tilgjengelig via Itunes og Spotify. 

Forskere ved HINN lanserer en podcast som skal handle om trening og helse.

Podcasten "Trening" tar opp ulike tema om hvordan trening påvirker kroppen. Podcasten er produsert av Seksjon for helse og treningsfysiologi ved Høgskolen i Innlandet på Lillehammer.

Nå er de første episodene lansert i Itunes og på Spotify. Her kan lytterne få et innblikk i blant annet hvorfor noen får stor effekt av trening og andre ikke, musklers betydning for helsen og hvordan man kan motivere seg selv og sette mål for treningen.  

Du finner podcasten her: 

Podcasten retter seg mot alle som er interessert i helse og prestasjon, og skal samtidig fungere som læringsressurs for studentene.  

Programleder og produksjonsansvarlig  Eirik Grindaker inviterer både egne kolleger fra HINN og personer fra andre fagmiljøer til studio. Hele Seksjon for helse og treningsfysiologi er involvert i prosjektet. 

– Mange episoder bli spilt inn med fagpersoner fra andre studiesteder, så det styrker også samarbeid mellom ulike fagmiljøer, sier Eirik Grindaker. 

Bilde fra studioinnspilling

Håvard Nygaard, Stian Ellefsen og Eirik Grindaker, alle ansatt ved Høgskolen i Innlandet, under innspilling av podcasten "Trening".

Seksjon for helse og treningsfysiologi har som navnet tilsier mye fokus på fysiologiske forhold som er sentrale inn mot prestasjon og helse, men podcasten vil også inkludere en rekke andre tema som ikke er spesielt fysiologisk rettet. 

Eirik Grindaker sier de har fått veldig god støtte i forkant og underveis i produksjonene av podcasten. Han trekker spesielt fram  Senter for praksisrettet idrettsvitenskap, nettverk og nyskaping (SPINN), som blant annet jobber med å styrke samarbeidet mellom aktører som jobber innenfor idrett, skole og fysisk aktivitet i Innlandet, hvor et sentralt tiltak er å formidle kunnskap gjennom ulike kanaler.

Podcasten er spilt inn i et av NRKs studioer, med kyndig og god hjelp fra lydtekniker Stig Lognseth. Jingelen er produsert av Øyvind Blikstad Music Lab.

Episodene skal også gjøres tilgjengelig på Facebook og forskning.no.