Kortfilmpremiere

Hedda Gundersen Gullikstad og Una Golmen

Hedda Gundersen Gullikstad og Una Golmen. (Tekst og foto: Trude Lindland)

Hedda og Una pangstarter studietida med rød løper og kortfilmpremiere på Vega kino.

Våre førsteårsstudenter Hedda Gundersen Gullikstad og Una Golmen er småspent foran kveldens premierevisning. Som et resultat av Mediefabrikkens satsning «Regiprogram for unge kvinner» viser de sine kortfilmer «Una & Rebekka» og «Ocean».

Vi tok en prat med de ferske studentene på bachelorutdanningen i TV- og dokumentarregi om prosjektene deres og om hva de tenker om tida fremover på Lillehammer.

- Det har vært helt utrolig lærerikt og gøy å få være med programmet, forteller Hedda. Uten programmet hadde det ikke blitt noen film.  Til tider har det vært helt grusom og stressende, men når man får det til og kan si thats a wrap, da er det helt sinnsykt fett. Vi måtte fikse og ordne mye selv, som var utfordrende, men utrolig lærerikt å få lært hele prosessen det er å lage en film. Det jeg sitter igjen med er shit, så sykt mange fine mennesker som har hjulpet meg med dette, og alt er frivillig!

Boltreplass

Una Golmen er spent på mottagelsen av filmene, og vi lurer på om programmet har styrket hennes rolle som regissør?

-Det vil tiden vise, tenker jeg! Denne kortfilmen var en liten affære over sommeren. Jeg vil nok fortsette med dokumentarfilm, og det var derfor jeg valgte studiene her på Lillehammer, men det ene utelukker jo ikke det andre. På studiet her får jeg mulighet til å trene opp blikket mitt og speile ideer gjennom medstudentene mine de neste tre årene.

Hedda er enig med Una i at studiet virker som en boltreplass for unge, kreative og lærevillige studenter.

- Det som er det beste med det studiet her er at man kan lage filmer med helt sykt mange dyktige folk, og få lov til å feile!