Konferanse: Nytt innen svømmeopplæringen

I forbindelse med innføring av obligatorisk ferdighetsprøve i svømming  i skolen inviterer Høgskolen i Innlandet i Hamar til dagskonferansen "Nytt innen svømmeopplæringen for 1.-4. trinn".

Invitasjon til dagskonferanse om NYTT INNEN SVØMMEOPPLÆRINGEN 1.-4. TRINN

Høgskolen i Innlandet, Campus Hamar 18. september kl. 0900, auditorium 2.

Ved skolestart høsten 2017 innføres det en obligatorisk ferdighetsprøve i svømming. Ferdighetsprøven består av syv øvelser. Innføringen av ferdighetsprøven innebærer et økt fokus på begynneropplæringen i svømming i skolen og et behov for kompetanseheving. På denne bakgrunn arrangerer Høgskolen i Innlandet, campus Hamar, en dagskonferanse knyttet til regjeringens satsing på bedre svømmeopplæring i grunnskolen.

Målgruppen for arrangementet er lærere, rektorer, lokale skolemyndigheter, studenter og lokale frivillige organisasjoner.

Sted: Høgskolen i Innlandet, campus Hamar, mandag 18. september kl. 0900 i auditorium 2.

Dagskonferansen består av to bolker, en teoretisk i auditorium og en praktisk i vann.

Den teoretiske bolken varer fram til lunsj og inneholder:

• Informasjon om den nye ferdighetsprøven
  • Lokale skolemyndigheters rolle
  • Ny svømmeportal: www.svommedyktig.no
  • Kjennetegn ved didaktisk gode svømmeopplegg; konkrete eksempler

Bolken etter lunsj består av vannaktiviteter for begynneropplæring i svømming. Hver kursdeltaker velger da blant disse tre oppleggene:

• Svømmeopplæring utendørs; sikkerhet og praktiske øvelser (utendørs ved Koigen. Du kan låne våtdrakt av høgskolen, men ta gjerne med egen om du har)
  • Svømmeopplæring for funksjonshemmede barn (innendørs i bassenget på høgskolen)
  • Rollen som hjelpelærer/ tilsyn ved svømmeopplæring; hvordan utnytte hjelpelæreren/ tilsynet sine ressurser best mulig? (innendørs i bassenget på Ankerskogen)

De praktiske bolkene avsluttes kl.1400. Deretter kan de som ønsker det gjennomføre praktisk livredningsprøve innendørs (dette gjelder også de som har deltatt på utendørsopplegget).

Som kjent kreves årlig praktisk livredningsprøve for svømmelærere og for dem som er hjelpelærer/tilsyn. Mer om dette her