Language: NOR | ENG

Klare for internasjonal, digital konferanse

Klare for internasjonal, digital konferanse

HINN-professor Susan Nacey leder den internasjonale konferansen RaAM 2020. 

Språkforskere fra hele verden skulle samles på Hamar denne uka. Nå møtes de virtuelt.

Organisasjonen ‘The Association for Researching and Applying Metaphor’ holder konferanser rundt i verden annet hvert år, og i år var det fagmiljøet på Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk ved HINN som for første gang skulle være arrangør av RaAM-konferansen.

Da reiserestriksjonene slo inn i mars, lå det an til avlysning av den lenge planlagte konferansen Researching and Apply Metaphor 2020.

Isteden kastet de seg ut på seg ut på dypt vann og gjorde konferansen heldigital.

For professor Susan Nacey, som leder organiseringen av konferansen, var så store virtuelle arrangementer helt ukjent farvann.

– Jeg tenkte først det er uaktuelt med en digital konferanse, men dette skal vi få til, sa hun den gangen.

Ny deltakerrekord

Og de har virkelig fått det til. Det er påmeldt 268 deltakere fra 44 forskjellige land. I alle sine 26 år har organisasjonen RaAM aldri hatt så mange deltakere på en konferanse. Det er for eksempel like mange deltakere fra Kina/Hongkong som fra Norge.

Det hele starter på Zoom torsdag morgen norsk tid, og varer til søndag ettermiddag. Med konferanse fra klokka 9 til 22 både torsdag, fredag og lørdag, er det lagt til rette for deltakere i alle tidssoner, fra California til Sydney. I tillegg blir opptak av alt faglig innhold tilgjengelig for deltakerne i ettertid på en ‘view only’ Mediasite-kanal. 

Programmet består av en rekke presentasjoner og workshops. I alt skal det presenteres 110 artikler i tre parallellsesjoner og det blir en rekke presentasjoner av planlagte og pågående prosjekter. Det blir tre pleumssamlinger, flere workshops og sosiale samlinger – blant annet en quiz, et digitalt escape room og en konsert med folkemusikeren Anders Lillebo, direktesendt fra Engerdal.

I tillegg har arrangørene lagt opp til chat-rom og et støttesenter for de som eventuelt skulle slite med teknologien.

Stor interesse

Professor Susan Nacey har hatt en travel vår med å legge brikkene på plass.

– Dette blir spennende. Jeg tror at dette skal lykkes, selv om noen småting vil sikkert gå galt. Men vi er blant venner, så dette vil bli bra, sier Susan Nacey.

Hun forteller at hun har fått mange henvendelser – både fra Norge og utlandet – fra andre som vil høre mer om hvordan de også kan flytte deres konferanse online.

Nå er hun spent på hvordan den digitale samhandlingen vil fungere. Selv om hun gjerne skulle ha vist fram Hamar og Innlandet midtsommers, ser hun fordeler ved en digital konferanse. Kanskje er det noe å ta med seg videre til framtidige konferanser.

– Den største fordelen er at flere forskere får anledning til å delta. Unge forskere som ellers ikke ville hatt tilstrekkelig finansiering, vil nå kunne få oppleve det internasjonale forskerfellesskapet i sitt eget felt på nært hold. Vi ser også at forskere fra land som aldri har deltatt på konferansen før, som Chile og Armenia, nå er påmeldt, sier professor Susan Nacey. 

Kart som viser land som er representert på konferansen

Det er deltakere fra de fleste verdenshjørner på den digitale konferansen.