Justerer koronatiltak etter nasjonal endring

Illustrasjonsfoto av et forstørrelsesglass som viser teksten covid 19

Koronatiltakene ved Høgskolen i Innlandet endres tilbake til om lag det tiltaksnivået som gjaldt før påske, etter endringen i nasjonale tiltak.

Det er beredskapsgruppa ved høgskolen som har konkludert om hvordan regjeringens endring i nasjonale tiltak fra 16. april skal følges opp ved HINN. Gjeldende avstandsregler er et av punktene som endres tilbake til situasjonen før påske.

– Vi anbefaler alle som oppholder seg i lokalene våre om å holde minst én meter avstand til andre, i tråd med den nasjonale anbefalingen. De siste ukene har rådet vært å holde to meter avstand, sier beredskapsleder ved høgskolen, Marit Torgersen.

Anbefaler hjemmekontor

Koronatiltakene knyttet til undervisning og eksamen videreføres i stor grad. Høgskolen anbefaler også fortsatt at ansatte som har mulighet til det jobber fra hjemmekontor.

– De siste ukene har vi praktisert hjemmekontor som hovedregelen for våre ansatte og har hatt streng praksis for unntak fra dette. Vi oppfatter at de nye nasjonale tiltakene åpner for å myke litt opp, etter dialog mellom leder og medarbeider. Når vi likevel anbefaler hjemmekontor, er det for å gi økt trygghet for studentene, samt de ansatte som av ulike årsaker må være tilstede på studiestedene, sier Torgersen.

Se gjeldende koronatiltak ved høgskolen (inn.no)

Les regjeringens pressmelding om endring i koronatiltak fra 16. april (regjeringen.no)

Høgskolen oppfordrer også ansatte og studenter til å  laste ned og ta i bruk myndighetenes smittestopp-app