Innreise til Norge og karantenehotell

Illustrasjon av verden med korona-virus rundt.

Grunnet økt koronasmitte i Europa er det innført restriksjoner for innreise til Norge og krav om karantenehotell.

For at du skal komme inn i Norge som utenlandsk reisende, må du kunne dokumentere at du har testet negativt for korona mindre enn 72 timer før innreise. Gyldige testmetoder er standard PCR-basert analyse eller den raske antigenbaserte testen. Dokumentasjonen må være utstedt på et av følgende språk: norsk, dansk, svensk, engelsk, fransk eller tysk. Hvis du ikke kan dokumentere et negativt testresultat, kan du bli nektet innreise.

Karantenehotell

Etter ankomst til Norge må du bo på et karantenehotell i 10 dager. På Gardemoen flyplass vil politiet henvise deg til en buss som frakter deg fra flyplassterminalen til karantenehotellet rett ved flyplassen. På hotellet vil du få enkeltrom.

Prisen for oppholdet er 500 kr per døgn, og det inkluderer tre måltider per dag (frokost, lunsj og middag) som serveres på døren. Kostnaden for å bo på karantenehotell blir totalt NOK 5000. Du betaler for oppholdet når du sjekker ut etter endt karanteneperiode.

Regjeringen har bestemt at universitetene og høyskolene skal betale karantenehotell for nye utenlandske studenter. Følgende studenter vil derfor få refundert NOK 5000 av HINN:

• Nye internasjonale studenter som tar hele grader i Norge
  • Nye internasjonale studenter som er på utveksling i Norge

Hvis du allerede er internasjonal student ved HINN, og reiser hjem til jul, vil du etter gjennomført karantenehotellopphold få utbetalt et stipend på NOK 3000 fra HINN, slik at din totale kostand for ti dager på karanteneopphold blir på NOK 2000.

For refusjon av utlegg til karantenehotell: https://nettskjema.no/a/refund-quarantine-hotel

Regler for opphold på karantenehotell

Du skal i hovedsak oppholde deg på rommet de ti dagene du er i karantene, men du har anledning til å gå turer med medstudenter i nærområdet, såfremt du overholder regelen om minimum en meters avstand. Når du går tur har du ikke anledning til å gå i butikker, på kafeer og lignende. i nærområdet.

Du vil bli tilbudt en test for korona-virus på karantenehotellet. Testen er gratis og frivillig, men selv om testresultatet er negativt, må du fullføre hele karanteneperiode.

Det er ikke alkoholservering på hotellet, men i tillegg til de tre måltidene du får servert kan du bestille snacks fra kiosken i hotellresepsjonen for egen regning. Du kan også bestille dagligvarer fra kolonial.no eller takeaway fra spisesteder i nærområdet. Varene blir levert på hotellet, men merk at det ikke er kjøleskap på rommet og dermed begrenset mulighet til å oppbevare matvarer som trenger å stå kaldt.

Det skal stå gratis kaffe og te tilgjengelig i alle etasjer på hotellet.

Vakttelefon for karantenehotell Oslo flyplass

To vakttelefoner er tilknyttet karantenehotellene ved Oslo lufthavn.
Disse er ment for henvendelser fra gjester som er innlosjert ved hotellene og deres pårørende. Telefonene er bemannet alle dager mellom 08.00 - 23.00.
+47 469 35 181
+47 940 23 606

Merk: Dette er reglene som gjelder per i dag, og som trådte i kraft fra 9.11.2020. Endringer vil kunne forekomme på kort varsel.