Innovasjonscamp 2019

En av gruppene fra Evenstad sammen med juryen

Den 30. - 31. januar var 28 studenter fra kurset Næringsutvikling på Evenstad og Blæstad samlet på Evenstad for årets Innovasjonscamp. Et nytt robotvanningssystem for jordbruksområder ble kåret til den beste forretningsideen.

Gjennom 24 timer skulle studentene, gruppevis, arbeide frem forretningsideer innenfor sitt virkefelt og konkurrere om pengepremier, heder og masse ære. Ideene som genereres på campen legger også grunnlaget for videre arbeid gjennom kurset og muligheten for å etablere studentbedrift.

Innovasjonscamp har, i samarbeid med Ungt Entreprenørskap, blitt arrangert på Evenstad de siste fire årene og vært en betydelig bidragsyter i idefasen av kurset. Your Norwegian Nature ved Florsis Smeets holdt et glitrende inspirasjonsforedrag, hvor studentene fikk et solid innblikk i hvordan vegen fra idé til et godt drevet firma har vært.

innovasjonscamp

Deltagerne på Innovasjonscampen hører på presentasjonene av andre deltageres forretningsideer

Etter en natts arbeid ble ideene presentert for en jury bestående av Sør-Østerdals Næringshage ved/Ole Enger , Hans Christian Endrerud (Campus Blæstad) og Elisabeth Riseth (Campus Evenstad). En gruppe fra Blæstad forsvarte fjorårets seier og vant også i år prisen for beste idé. De lanserte ideen "Aqua trailer 3000" - robotvanning av jordbruksområder med hensikt å øke vanningspresisjonen i forhold til områder på jordene som har stort vanningsbehov kontra lite behov. Studenter fra Evenstad tok de to andre pallplassene.