Ingen positive koronaprøver ved Filmskolen

Logoen til Den norske filmskolen

Undervisningen ved Den norske filmskolen er i gang igjen. De 46 studentene som var i karantene har testet negativt for korona.

Før helga ble den fysiske undervisningen ved filmskolen stanset midlertidig etter at en eksternt innleid til en produksjonsøvelse testet positivt for korona. 46 studenter ble satt i karantene mens man ventet på svar på koronatester.

– Vi er veldig glade for at alle har testet negativt. Studentene er ikke lenger i karantene og filmskolen er i gang igjen med planlagt undervisning, sier dekan ved Filmskolen, Karin Julsrud.

Tre studentgrupper ved Filmskolen gjennomførte hver sine produksjonsøvelser gjennom åtte uker, med strenge tiltak for å hindre smittespredning. Opptakene ble avsluttet onsdag 21. april. Den eksternt innleide deltakeren fikk påvist koronasmitte noen dager etter at opptakene var avsluttet.

Studenter i karantene etter produksjonsøvelse (nyhetsmelding publisert 28. april)