Ingen fysisk undervisning ved HINN før 18. januar

Hender skriver på tastatur på en bærbar datamaskin

Digital undervisning blir regelen ved HINN fram til 18. januar.

Regjeringen har, basert på råd fra helsemyndighetene, besluttet at all undervisning ved fagskoler, høyskoler og universiteter gjøres digital frem til 18. januar.

Bakgrunnen er økende smitte av Covid 19 i Norge, og formålet er å dempe smittetrykket i starten av det nye året.

Les pressemelding fra Kunnskapsdepartementet (regjeringen.no)

– Allerede i god tid før jul besluttet HINN å legge om til digital undervisning i alle fag hvor dette er mulig, slik at den praktiske konsekvensen av regjeringens beslutning er begrenset. Øvingsaktivitet som krever fysisk oppmøte er likevel et eksempel på undervisning som nå må utsettes til 18. januar, sier rektor Kathrine Skretting.

Regjeringens beslutning gjelder også for alle arrangementer ved undervisningsinstitusjoner.

Kunnskapsdepartementet legger til grunn at praksis gjennomføres så langt det er mulig i denne perioden.

Regjeringen har kalt inn undervisningsinstitusjonene til et videomøte om beslutningen mandag 4. januar. HINN vil i løpet av mandag presisere de lokale konsekvensene for høgskolen ytterligere.

Vil begrense reiser

Gjennom beslutningen ønsker regjeringen at studenter som ønsker det og har anledning, kan bli igjen der de har vært gjennom juleferien og unngå å sette seg på fly, tog eller buss for å reise tilbake til studiestedet.

Regjeringen har også anbefalt at alle nordmenn unngår unødvendige reiser i inn- og utland de kommende ukene.

Les pressemelding om nye smitteverntiltak fra 3. januar (regjeringen.no)

Hjemmekontor for de som kan

Regjeringen anbefaler i sine nye smittevernråd hjemmekontor for alle som har mulighet til det. Høgskolen har tidligere oppfordret ansatte til det samme for å redusere antall personer i lokalene, slik at de som må være tilstede kan gjøre det med lavere smitterisiko.

– Vi ser regjeringens anbefaling som en innskjerping og et tydelig signal om å praktisere hjemmekontor de kommende par ukene, sier Kathrine Skretting.

Samtidig med innskjerpingen skal studiestedene være åpne. Det vil bli tatt nærmere stilling til hvilke funksjoner som må være bemannet for at dette skal være mulig.

Regjeringen understreker i beslutningen at ansatte skal forholde seg til smittevernreglene i arbeidslivet for øvrig og reglene i den kommunen der de er.

– Følg smittevernrådene

Rektor Kathrine Skretting oppfordrer alle studenter og ansatte ved HINN til å holde seg hjemme om de føler seg syke, og ellers følge helsemyndighetens smittevernråd:

• Hold minst én meters avstand til andre.
  • Host inn i et papirlommetørkle eller albuekroken.
  • Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, eller bruk et desinfeksjonsmiddel som inneholder alkohol.
  • Finn alternativer til håndhilsing og klemming.

Les mer om smittevernrådene på sidene til Helsedirektoratet

Kontakt:

Rektor Kathrine Skretting

Kommunikasjonsdirektør Tore Høyland

Vil du hjelpe oss å bli bedre?

Vil du hjelpe oss?

Vi vil bli bedre. Høsten 2021 lanseres inn.no på ny nettløsning. Vi setter pris på om du hjelper oss ved å svare på en kort spørreundersøkelse.

Du kan lese mer her.

Ønsker du å delta?