Portrettbilde av Lillehammer-spiller Robin Soudsky.

Robin Soudsky kombinerer ishockeykarrieren med studier ved Høgskolen i Innlandet. Foto : Arild Åssveen.

Robin Soudsky kombinerer studier med tilværelsen som spiller for Lillehammer Ishockeyklubb.

22-åringen studerer Bachelor i sport management ved Høgskolen i Innlandet, og er godt fornøyd med studievalget. Nå har han praksis i egen klubb rett før et av sesongens store høydepunkt, Hockey Classic.

- For meg sto det mellom Bachelor i idrettsvitenskap og Bachelor i sport management. Sett i ettertid kom jeg ned på det riktige valget. Det er mye fokus på organisasjonsledelse, og driften av idrettsklubber, noe jeg synes er veldig interessant.

Har praksis i egen klubb

Derfor falt det helt naturlig å ha praksis i egen klubb. I bachelorgradens femte semester er det nemlig et valgfritt praksisemne som åpnet opp for at han kunne ha praksis i nettopp Lillehammer Ishockeyklubb.

-Det hele startet med at jeg hadde et møte med markedssjef i Lillehammer Ishockeyklubb, Rune Hansen, som nå er min kontaktperson. Jeg jobber på markedssiden i breddeavdelingen i klubben, og så langt har jeg blant annet jobbet ut mot sponsorer angående reklame på vant og skilt i Ungdomshallen.

Bygger nettverk og skaffer seg erfaring

I løpet av praksisperioden er målet å opparbeide seg et stort nettverk han kan få nytte av nå og i fremtiden.

- Det viktigste for meg nå er å bli en så god ishockeyspiller som mulig. Men på sikt håper jeg å få en relevant jobb. Praksisen har allerede gitt meg mange gode kontakter, spesielt i sponsormarkedet.

Har toppidrettsstatus på HINN

Soudsky tar bachelorgraden på normert tid, men siden han er toppidrettsutøver får han en del tilrettelagt. I praksisen hjelper klubben til slik at han gjerne jobber rett før eller etter treninger. På HINN har han toppidrettsstatus slik at han lettere får kombinert ishockeykarrieren med studier.

- Spesielt våren 2018 var dette veldig gunstig for meg. I sluttspillet hadde vi kamper annenhver dag, og det ble veldig hektisk en periode. Da fikk jeg tilrettelagt slik at jeg fikk utsatt fristen på enkelte arbeidskrav til etter sluttspillet, tett opp mot eksamen. Det var helt avgjørende for min del.

Robin er en av fire Lillehammer-spillere som studerer på HINN, mens minst en Storhamar-spiller også studerer hos oss.

- Jeg vil i hvert fall anbefale andre ishockeyspillere å kombinere studier med ishockey. Det er en del dødtid etter og mellom treninger, så for meg er det en perfekt kombinasjon. Jeg gikk rett fra NTG til HINN, så overgangen ble veldig naturlig.

Oppfordrer studenter til å dra på kamp

Rent sportslig har Soudsky og Lillehammer hatt en solid stigning i prestasjonene inn mot høstens høydepunkt, Hockey Classic, som spilles mot Storhamar i Håkons Hall lørdag 17. november. Han håper så mange studenter som mulig blir å se blant publikum.

- Hockey Classic i fjor var en veldig morsom opplevelse. Å spille for over 10.000 er ikke noe du glemmer. Jeg håper vi klarer å fylle hallen igjen, og da gjerne med mange unge studenter. De har kanskje litt mer å gi som tilskuere, og skaper god stemning, så jeg håper at så mange som mulig tar turen både til Hockey Classic og våre ordinære hjemmekamper.