Har tre sanger med i Melodi Grand Prix

Bilde av mange mennesker samlet ute i en skog.

Musikkstudioet The Woods med tilholdssted på Rena gjør seg nå bemerket både lokalt og nasjonalt. Foto : The Woods.

Musikkmiljøet på Rena gjør seg bemerket nasjonalt. Tre låter med røtter i musikkstudioet til Carl-Henrik Wahl og Jonas Holteberg Jensen er nemlig med i MGP.

Carl-Henrik og Jonas har tidligere studert musikkproduksjon ved studiested Rena. Nå driver de studioet The Woods, i tillegg til at de underviser ved Høgskolen i Innlandet.

- Det er helt fantastisk at tre av låtene til MGP har en tilknytning til oss. Vi er veldig glade for at vi klarer å samle så mange flinke låtskrivere på Rena, og at folk reiser hit fra Hong Kong i øst til Los Angeles i vest for å være med på våre låtskrivercamper, sier Jensen.

- Blir anerkjent nasjonalt

De har i flere år jobbet som gründere, og høsten 2018 arrangerte The Woods Melodi Grand Prix-workshop med navnet Out of the Woods MGP. Utfallet ble at tre sanger ble med i årets Melodi Grand Prix.

- Det er veldig fint å få denne bekreftelsen på at vi jobber med musikk som blir anerkjent nasjonalt, og kanskje også internasjonalt om en av låtene kommer videre til finalen i Nederland. Og at dette er mulig utenfor de store byene.

Studenter gjør seg bemerket

På samtlige tre låter er Høgskolen i Innlandet representert i form av bidra fra tidligere studenter på Bachelor i Music Business Production.

- Dette understreker at det er svært kompetente studenter som har gått hos oss, og vi hadde aldri truffet hverandre om det ikke hadde vært for studiet og studiested Rena. Så selve eksistensen til låtene er knyttet opp mot dette.

Musikkstudioet The Woods eies av Carl-Henrik Wahl, Jonas Holteberg og Sindre Tamberlid Jenssen. Det er låtene Come Alive med artisten Geirmund, Take My Time som fremføres av Sondrey og en foreløpig hemmelig låt med tilknytning til studioet som er med i MGP. Når Wahl og Jensen underviser i musikkproduksjon på studiested Rena, der de forsøker å bringe oppdatert informasjon om musikkbransjen inn i forelesningssalen.

- Det er svært utfordrende fag å undervise i, siden lyder, metoder og pensum endrer seg hele tiden, og noen ganger til og med går ut på dato. Forandringer skjer så utrolig fort og vi prøver hele tiden og være forkant av nye trender, forteller Wahl.

- Stort utbytte av studiene

Selv har Wahl lært mye som student som han nå har nytte av som eier og driver av eget musikkstudio på Rena. Han beskriver musikkbransjen som svært kompleks med gode jobbmuligheter.

- Det som jeg har hatt mest nytte av er det brede fagområde som vi ble introdusert for. Det var ingen av fagfeltene som spesialiserte oss på verken jus, økonomi eller markedsføring, men de gav oss en såpass grundig innføring at vi klarer å gjøre mye selv, samtidig som jeg skjønner når vi skal be om hjelp.

Populære workshops

Over 300 besøkende fra over 16 nasjoner har til nå deltatt på de ulike workshopene som The Woods har arrangert. De neste er snart fullbooket. I fremtiden er ambisjonen å bli en ledende låtskriverdestinasjon i Europa.

- Når plateselskaper og forlag trenger nye låter så ønsker vi at det skal være like naturlig å sende folk hit til Norge som å dra til LA, siden vi kan tilby like god kvalitet til en brøkdel av prisen, avslutter Wahl.