Har du lyst til å studere jordbruksfag?

Oversiktsbilde av campus Blæstad

Ved Institutt for jordbruksfag tilbys to årsstudier og to bachelorgrader. Nedenfor kan du lese mer om vårt unike studietilbud.

Studietilbud

Årsstudiene i agronomi og landbruksteknikk erstattes av et nytt årsstudium i jordbruk fra høsten 2021. Årsstudium i jordbruk gir deg en god innføring i norsk jordbruk. Studiet består av emnene naturgrunnlaget, innføring i landbruk, rapport og analyse, landbruk, miljø og samfunn, planter og produksjon og landbruksmaskiner. Etter fullført årsstudium i jordbruk, kan du søke deg videre på andre og tredje år i bachelorutdanningene i agronomi eller landbruksteknikk.

På bachelorstudiet i agronomi får du en allsidig kompetanse innen planter, husdyr og feltmekanisering. På bachelor i landbruksteknikk lærer du om fremtidens teknologi i landbruket

Vil du lære om økologisk jordbruk, husdyr, jord, markedshage og regenerative metoder? Da er årsstudium i økologisk landbruk studiet for deg! Årsstudiet er nettbasert og tilbys på deltid over to år. Studiet kan også tas over ett år for de som ønsker det.

Blogg

Du kan få et innblikk i studiehverdagen på Blæstad ved å lese Karinas blogg. Karina studerer bachelor i agronomi. Les Karinas blogg her.

Hva sier tidligere studenter?

Her kan du lese intervjuer med to tidligere studenter. Live studerte bachelor i agronomi, og jobber nå for Nortura. Håvard studerte bachelor i landbruksteknikk, og jobber nå for Nibio. Du finner flere intervjuer på våre nettsider

Opptakskrav og søknadsfrist

Alle våre studier har generell studiekompetanse som opptakskrav, alternativt godkjent realkompetanse. Søknadsfristen er den 15. april for de som har generell studiekompetanse, og 1. mars for realkompetansesøkere. Du søker om opptak på Samordna opptak.

Informasjon om studiestedet

Campus Blæstad ligger åtte kilometer fra Hamar sentrum, sentralt i Innlandet fylke. Hamar er en trivelig by ved Mjøsa. Byen har et variert fritidstilbud, rikt uteliv med konserter, festivaler, restauranter og kaféer. Med sitt stabile klima, varierte natur og rike kulturarv, kan regionen by på opplevelser året rundt. Beliggenheten gjør at alt ligger til rette for flotte gåturer langs Mjøsa eller i skogen, sykling, golf, friluftsliv, fiske, ski og skøyter.

Hybel

Studentsamskipnaden i Innlandet (SINN) har et hybelhus på Blæstad og flere hybler i Hamar sentrum,  les mer om hyblene her. Det er mange private utleiere i området rundt Blæstad, ta kontakt med oss, så videreformidler vi informasjon om ledige hybler.

Vil du vite mer?

Du er velkommen til et digitalt besøk på "Blæstad". Ta kontakt med Elisabeth Røe for mer informasjon (elisabeth.roe@inn.no). Ønsker du å motta nyhetsbrev om grønne utdanninger, kan du registrere deg her