Maren Lundby med medalje (foto: Alexander Henningsen)

Hopperen Maren Lundby er ett av Norges store medaljehåp under OL i PyeongChang (foto: Alexander Henningsen)

Hele ledelsen ved Høgskolen i Innlandet gratulerer HINN-student Maren Lundby med det fantastiske OL-gullet mandag.

-Dette var veldig moro! Vi er imponert over Maren, som taklet forventningspress og vanskelige forhold, og tok en historisk gullmedalje i PyeongChang, sier rektor Kathrine Skretting.

Saken er oppdatert.

Når OL og Paralympcs i PyeongChang går av stabelen i februar og mars, er det med tre av våre toppidrettsstudenter på laget. Første kvinne ut i årets olympiske leker er hopperen Maren Lundby.

Eirik Bye og Arvid Nelson (foto: privat)

Erik Bye konkurrerer i Paralympics i mars. Her sammen med sin "partner in crime" og ledsager Arvid Nelson (foto: privat)

Maren, som studererer Bachelor i idrettsvitenskap på Lillehammer, har status som toppidrettsstudent. Det innebærer at hun får tilpasset studiene ved HINN en karriere som toppidrettsutøver.

Denne sesongen har Maren dominert Worldcupen i hopp og er dermed ett av Norges store medaljehåp i Sør-Korea.

Neste mann ut er kombinertløper og økonomistudent Espen Andersen. Espen har utmerket seg tidligere denne sesongen med flere pallplasser i verdenscupen.

Den siste som skal i ilden av våre toppidrettsstudenter, er langrennsløperen og Sport Management-studenten Eirik Bye. Han skal konkurrere i Paralympcs som arrangeres i mars.

Med seg har Eirik Arvid Nelson som sin ledsager. Arvids jobb er å gå foran Eirik som er svaksynt med mikrofon/høytaler i konkurransene. Arvid er dessuten tidligere student ved HINN og gikk ut med en Bachelor i idrett våren 2017.

I tillegg til disse to nåværende studentene, er det en rekke tidligere studenter (dengang Høgskolen i Lillehammer) som også skal delta i OL i PyeongChang.

Disse er Sebastian Foss Solevåg (alpint), Henrik L´Abée-Lund (skiskyting), Maiken Caspersen Falla (langrenn), Christoffer Faarup (alpint for Danmark), Hilde Fenne (skiskyting) og Synnøve Solemdal (skiskyting).

Vi krysser fingrene for dem alle i årets leker!

Hva innebærer toppidrettstatus?

Status som toppidrettsstudent ved HINN gir deg som utøver mulighet til å tilrettelegge og tilpasse din utdanningsplan slik at studiene lettere lar seg kombinere med satsing på idrett. Tilretteleggingen kan f.eks. være i form forlengelse av studieløpet, tilrettelegging av eksamen, eller fleksibilitet ved obligatorisk aktivitet på studiet.

Noen studier har mye praksis eller annen obligatorisk aktivitet. Disse kan derfor være vanskelige å kombinere med toppidrettssatsing som ofte innebærer mye reising.

Det er viktig at utøveren planlegger godt og tenker gjennom hvordan de skal strukturere dagen sin slik at det blir nok tid til trening, studier og restitusjon.

Utover dette har studenter med toppidrettsstatus de samme rettigheter og plikter som ordinære studenter og skal tilfredsstille de samme faglige krav som ordinære studenter.

Tilbakemeldinger fra utøverne er at mange synes det er fint å ha noe annet enn idrett å tenke på gjennom dagen.

Mer enn 150 studenter ved høgskolen har status som toppidrettsstudenter studieåret 2017/2018.