«God morgen Norge» fra Evenstad

Lille Stor-elgen på Evenstad

Tirsdag får morgenfriske TV2-seere besøke studiested Evenstad og blant annet se prototypen på Stor-Elgen på Bjøråneset som ble gitt til Høgskolen i Innlandets institutt for skog- og utmarksfag av Sparebankens kunstfond og kunstner Linda Bakke.

Tirsdag 30. oktober sendes store deler av TV2s morgensending «God Morgen Norge» fra studiested Evenstad.

Elg skal være et gjennomgående tema i sendingen, og da var det ikke så rart TV2 henvendte seg til landets fremste forskningsmiljø på skogens konge, og som attpåtil har egne elger gående i hagen.

-Telefonen kom til Norsk Elgsenter, som er en del av aktiviteten vår her på Institutt for skog- og utmarksfag ved Høgskolen i Innlandet, forteller administrasjonsleder Ragnhild Østerhagen. TV2 kunne fortelle at de planla å besøke Stor-Elvdal denne dagen og lurte på om vi var interessert i å bidra med noe innen temaet elg. Og det vil vi jo, smiler Østerhagen.

Fra forskning til mat

Dekan Kristin Evensen Gangås er like fornøyd og gleder seg til å få vist frem både elger og frittgående forskere. Også studenter blir med i sendingen.

-Vi skal blant annet ta TV2-seerne med på noen små forskningsoppdrag og fortelle om merking av elg og utstyret vi bruker, forteller Gangås. Veterinær Alina Evans og en student blir også med i dette innslaget.

I Wenches kjøkken møter elgen sitt velsmakende endelikt. Gravet elg står på menyen, og her skal to av Evenstad-studentene som selv jakter og har god kunnskap om elg være med på kjøkkenet.

Barnehage på omvisning

Og selvsagt skal TV2 også sende fra Norsk Elgsenter og besøke elgene Idun, Ronja og Mattis i innhegningen på Evenstad.

Barnehagebarn besøker Norsk Elgsenter

Norsk Elgsenter på Evenstad har blitt et yndet mål for barnehager og skoler.

I dette innslaget tar guide og student Kim van Kooten med seg TV2-seerne og barna i Menigheten barnehage, avdeling Furutoppen, på omvisning i elgsenteret. Et høydepunkt for barna blir nok å være med når Ada Viljaen mater elgene.

-Det er veldig moro å få vist frem noen smakebiter av den omfattende forsknings- og formidlingsvirksomheten vi driver her ved Høgskolen i Innlandet og på Institutt for skog- og utmarksfag til et slikt publikum og i et sånt format, sier Gangås.

-Instituttet har ved flere anledninger fått vist frem forskning og fagfolk i ulike naturprogrammer, blant annet i Ut i naturen på NRK. Men dette med frokost-TV blir noe nytt for oss. Vi håper seerne får en fin opplevelse og får lyst til å vite mer om både elgen, elgsenteret og aktiviteten ved instituttet vårt for øvrig, avslutter Gangås.

Alt skal sendes direkte tirsdag morgen, og første innslag fra Evenstad kommer på lufta kl 0740. Så da er det bare å finne kaffekoppen og benke seg framfor fjernsynet denne morgenen.