Fullt hus på studiested Rena

Bilde av nye studenter som samles utenfor studiested Rena.

De ferske Rena-studentene samlet seg først utendørs, før de samlet seg på sine respektive studier før den offisielle åpningen. Foto : Høgskolen i Innlandet.

Drøyt 300 nye studenter var på plass da det var offisiell åpning for studieåret på Rena mandag 12. august.

KickStart på Rena var for alle nye års- og bachelorstudenter, og er HINNs introduksjonsprogram for nye heltidsstudenter. Åpning av master- og deltidsstudier kommer på løpende bånd de neste to ukene. Selv om ikke samtlige nye studenter hadde mulighet til å være til stede, var det stappfullt i auditoriet under den offisielle åpningen som foregikk innendørs. Der ble de hilst velkommen av rektor Kathrine Skretting.

- Alle har ventet på dere de siste dagene. Det er ingen riktig høgskole og blir heller ikke noe riktig universitet uten dere, uttalte Skretting, som i talen sin pratet mye om universitetssøknaden til Høgskolen i Innlandet.

Portrettbilde av rektor Kathrine Skretting

Rektor Kathrine Skretting ønsker de nye studentene på Rena velkommen.

- Kanskje blir dere det siste kullet som ønskes velkommen til Høgskolen i Innlandet. Vi regner med at det vil stå Universitetet i Innlandet på vitnemålet når dere avslutter studiene.

Musikalske innslag fra egne studenter

Under åpningsseremonien fikk de ferske Rena-studentene servert flere musikalske innslag fra gruppa «Petrikor», som består av musikere med tilknytning til studiested Hamar.

Bilde av bandet som spilte under åpningen

Bandet "Petrikor" sto for musikken under åpningen.

Dekan Peer Jacob Svenkerud ønsket velkommen på vegne av Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap.

- Vi har høye forventninger til dere, og håper dere har det til oss.

Åmot kommune var representert med ordfører Ole Gustav Narud.

- HINN er en av de viktigste institusjonene i kommunen vår. Dere som er studenter er privilegerte, og har mange muligheter, mener Narud, som også uttalte at han håper at mange av studentene blir værende etter studietiden.

-Inkluder alle sammen

Styreleder i Studentsamskipnaden i Innlandet, Emily Johansson, hadde følgende oppfordring til studentene.

- Mitt beste tips ved studiestart er å inkludere alle sammen. Ser du en som er litt alene som du ikke kjenner, si hei og ta han eller hun med på alle aktiviteter. Hvis det blir til at det er litt for tungt å være student, så er det ikke flaut å bruke rådgivertjenestene vi har. De er der for dere studenter.

Studentorganisasjonen i Innlandet ønsket også studentene velkommen, før prodekan Kristin Stevik informerte om programmet videre denne uka. Fadderuka på Rena arrangeres 14.-18. august. Fadderleder Rasmus Langeland gleder seg til å få nye bekjentskaper.

- Vi har masse på agendaen, og begynner nå på onsdag. På programmet står blant annet fjelltur, rebus og kino. Det blir kjempegøy. Og husk, ha det gøy og drikk med måte. Vi ses på onsdag!