Fra studentbedrift til vellykket arbeidsplass

Henrik Selboe og Vegard Kjøsnes foran en anleggsmaskin (foto: Ingrid Selboe)

Henrik Selboe og Vegard Kjøsnes driver Trøndelag trefelling AS som startet som en studentbedrift på Evenstad (foto: Ingrid Selboe)

Henrik Selboe og Vegard Kjøsnes har begge tatt en bachelorgrad i skogbruk på HINN Evenstad. Nå driver de Trøndelag trefelling AS.

Trøndelag trefelling AS ble etablert i april 2017, mens Selboe og Kjøsnes ennå var studenter på HINN Evenstad.

Ideen ble til gjennom faget Næringsutvikling og økonomi, hvor de skulle utarbeide en forretningsplan og budsjett. Da dette faget var ferdig, var de stort sett klare til å opprette bedriften sin.

Trøndelag trefelling driver med, som navnet tilsier, felling av trær, som oftest i hager og nær bebyggelse. I tillegg tar de på seg å fjerne stubber og anlegge plen. Om vinteren når det er mindre forespørsler fra privatkunder, jobber de for Allskog med blant annet linjerydding.

I 2018 omsatte bedriften for 1,5 millioner kroner, og de investerte for maskiner og utstyr for en halv million kroner. De håper å kunne utvikle bedriften ytterligere og øke omsetningen i 2019, og etter hvert ansette flere i bedriften.