Forsker på delingsøkonomiens betydning for reiselivet i Innlandet

Plakat som informerer om en Instagram-konkurranse.

Hvilken betydning kan delingsøkonomien ha for reiselivet i Innlandet? Det ønsker forskere nå å finne ut.

Forskere fra Senter for reiselivsforskning vil finne ut om vi i fremtiden heller vil leie og låne, fremfor å eie. Til det trenger de din hjelp.

Apper og annen ny teknologi gjør deling av varer og tjenester enklere enn noen gang. Du har kanskje hørt om BUA, Airbnb og Nabobil. Et annet eksempel er deling av hytter gjennom  Den Norske Turistforening (DNT).

Folk deler av praktiske, økonomiske eller idealistiske grunner. Er å leie, låne og dele i stedet for å eie noe som vil bli mer vanlig framover?

Forskningsprosjektet CreaTur skal i samarbeid med DNT se på hvilke muligheter delingsøkonomien kan ha for reiselivet i Innlandet. Reiselivsforskere fra Østlandsforskning ved Høgskolen i Innlandet, Transportøkonomisk institutt og Samfunns- og næringslivsforskning gjennomfører denne sommeren en spørreundersøkelse om deling.

De ønsker å kartlegge i hvilken grad folk er opptatt av å eie eget turutstyr og hvilke erfaringer de har gjort seg med å låne eller dele utstyr. Har du lånt ski, truger eller vandresko? Leier du el-sykkel eller bil for å komme deg fram? Sover du på DNT-hytter? Eller, ønsker du å eie framfor å leie? Uansett hva – de ønsker å vite hvorfor!

Bli med på å fornye reiselivet og bruk 10 minutter på å besvare undersøkelsen. De som besvarer undersøkelsen og legger igjen sin e-postadresse, er med i trekningen av 5 gavekort på kr 500,- fra DNT.

Spørreundersøkelsen om deling finner du her

I tillegg til spørreundersøkelsen arrangeres det en Instagram-konkurranse. Har du lånt eller leid utstyr? Legg ut et bilde med #deldindeling på Instagram. Husk at du må ha en offentlig konto for å være synlig. Bildene er med i trekningen av gavekort. Tag gjerne Senter for Reiselivsforskning, da er du sikker på at ditt bilde blir fanget opp.

Se hva andre deler med #deldindeling her

Les mer om tankene rundt deling som bidrar til mer bærekraftige løsninger og økt verdiskapning i reiseliv her.