Fadderuka er i gang

Gyda Nordhagen og Soleman Boota er i år fadderledere på HINN Lillehammer.

Inkludering og samhold skal kjennetegne Fadderuka 2018.

Fadderuker arrangeres ved høyskoler og universiteter i hele Norge. De er først og fremst rettet mot nye studenter, og skal sørge for at studenten tidlig blir kjent med sine medstudenter. Gyda er i år fadderleder på HINN Lillehammer sammen med Soleman Boota.

- Fadderuka har mye å si for nye studenter. Mange av dem har akkurat flyttet hjemmefra, og bor alene for første gang. De må finne seg en ny sosial omgangskrets, og det kan for enkelte være vanskelig. På HINN er sjansen stor for at du møter likesinnede i samme situasjon, sier Gyda.

Merk at det faglige oppstartsprogrammet for de fleste studier starter allerede 13. august, altså før Fadderuka tar til på enkelte studiesteder. Informasjon om studiestarten finner du her. Fadderuka på HINN er studentenes egen velkomsthilsen til nye studenter. Som ny student får du i Fadderuka anledning til å bli kjent med andre studenter, HINN og studiestedet. Informasjon og program for Fadderuka på ditt studiested finner du her.

- Fadderuka er en viktig arena for å finne mennesker du ønsker å knytte bånd med. Liker du å spille brettspill, eller liker du å klatre? Det finnes et sted for deg, og dette er Fadderuka med på å vise. Fadderuka skal handle om inkludering og samhold. Det er ikke bare å bli kjent med noen, men finne et sted hvor du hører til, mener Gyda.

Fra høsten 2015 satset HINN på et enda bedre faglig innhold under Fadderuka. Oppstartsopplegget ble revidert, og siden har Fadderuka vært enda mer faglig rettet ved studiestart. Uavhengig av hvilket studiested du har valgt på HINN, er Gyda trygg på at du vil få en god mottagelse gjennom blant annet Fadderuka.

- Uansett hvor du starter er det viktig at du føler en tilknytning til studiestedet. For mange er dette en menneskelig tilknytning som starter med Fadderuka, og det at HINN fokuserer sterkt på det faglige innholdet tror jeg appellerer til mange.

Gyda viser til at studentene har valgt høyere utdanning for å lære, ikke å feste.

- Fokus på det faglige gir et mer riktig bilde av skolen i seg selv. HINN er en utdannende institusjon, som så tidlig som mulig bør vise hva den har å tilby.