Language: NOR | ENG

- Et studium for de som liker å jobbe med tall

Portrettbilde av kvinnelig student som studerer regnskap og revisjon.

Sigrid Braathen Hafnor studerer Bachelor i regnskap og økonomirådgivning ved studiested Rena. Foto : Høgskolen i Innlandet. 

Krevende, interessant og utfordrende. Slik beskriver Sigrid Braathen Hafnor studiet Bachelor i regnskap og økonomirådgivning.

24-åringen fra Røyken i Asker er veldig fornøyd med Rena, spesielt med tanke på hvor flinke foreleserne er til å følge opp studentene.

Først tok Sigrid en Bachelor i økonomi og administrasjon på Lillehammer, men etter to år på det studiet fant hun ut at hun likte økonomi/regnskapsemner enda bedre enn administrasjonsemner. Derfor falt valget på Bachelor i regnskap og økonomirådgivning. På grunn av at noen av emnene er like i studiene fikk hun lov til å begynne rett på 3 året – såfremt at hun tok noen tilleggsemner ved siden av studiet. Hun går nå siste semesteret, og angrer ikke på valget hun har tatt.

- Jeg har alltid klart og likt matte bedre enn lesing, og føler selv at jeg enten må jobbe med noe matematisk eller kreativt. I 2016 prøvde jeg et år på Fashion & Design ved University for the Creative Arts – UCA i England, men fant ut at dette er noe jeg heller ønsker å ha som hobby. Regnskap er mer passende for meg.

Variert og innholdsrikt

Bachelor i regnskap og økonomirådgivning har følgende hovedfagområder: bedriftsøkonomisk analyse, samfunnsøkonomi, administrasjonsfag og metodefag. I tillegg har de emnet «praktisk regnskap, skatt og rådgivning» som hjelper regnskapsstudentene med en praktisk tilnærming til fagene. Sigrid forteller selv at matte- og økonomiemner er noe hun behersker godt, og at hun legger mye arbeid i studiet. Likevel var det noe som overrasket henne ved studiet.

- Det som overrasket meg var at regnskapsemnene var litt tyngre fag enn jeg hadde forventet, men det er overkommelig – så lenge man bare prøver sitt beste og ikke gir opp.

- Matte bør ikke være ditt svakeste fag

Sigrid forteller at studiet ikke har noe forkunnskapskrav, men matte bør ikke være ditt svakeste fag.

- Studiet passer best for de som liker tall –de som syns at matte er gøy og interessant. På dette studiet er det utrolig viktig å forstå fagene, dvs. det hjelper ikke å bare pugge og ramse opp alt du vet, man må forstå helheten i pensum.

Sigrid studerer regnskap og økonomirådgivning ved HINN.

Interessen for tall fikk Sigrid til å studere regnskap og økonomirådgivning. Foto : Høgskolen i Innlandet.

Hvis du sliter med matte, men ønsker likevel å studere Bachelor i regnskap og økonomirådgivning – fortvil ikke! Foreleserne er utrolig flinke. De har selv vært i bransjen, har mye erfaring og er opptatt av at studentene skal forstå.

- En stor fordel med å studere utenfor storbyene er at det er enklere å få et tettere forhold med foreleserne. Jeg merket en liten overgang fra Lillehammer til Rena, da foreleserne på Rena allerede kunne navnene til studentene i løpet av den første uken.

Ønsker å jobbe i regnskapskontor

Sigrid videre plan er å få jobb i et mellomstort regnskapskontor for å få litt mer erfaring, og komme inn i bransjen.

- Jeg vet ikke helt hva drømmejobben min er enda, da jeg føler at jeg må først opparbeide meg mer erfaring, så jeg tar det litt som det kommer foreløpig.