- Engasjer deg og vær et ja-menneske

Portrettbilde av Gyda Nordhagen fra World Cup på Lillehammer.

Gyda var frivillig under World Cup i nordiske grener på Lillehammer i 2017, og som betalt funksjonær i 2018. Foto: Privat.

Gyda Nordhagen er en student utenom det vanlige. På tre år tar hun ta bachelorgrader samtidig, kombinert med mange frivillige verv.

Engasjement gir mange muligheter. Å jobbe med to bachelorstudier samtidig er ikke nok for Gyda. Viktigheten av erfaring er en av hennes store fanesaker, og hun har derfor tatt på seg mange frivillige verv for å lære og å knytte nettverk.

- Nettverksbygging og erfaring henger sammen. Gjennom engasjement har det åpnet seg muligheter jeg ellers ikke ville fått. Jeg har vært mye i kontakt med Visit Lillehammer, og jobbet som frivillig for Tour of Norway. Her knyttet jeg kontakter slik at jeg senere fikk være fotograf under World Cup og ha ansvar for sosiale medier under Birken. For hver ting du gjør, vil du møte nye folk. Møter du nok folk, vil du ha et veldig stort nettverk, samt erfaring å relatere til hele tiden, mener Gyda.

Har bakgrunn fra idretten

Gyda er 21 år og kommer opprinnelig fra Elverum. Der gikk hun første året på videregående før hun startet på NTG. Hun satset på en idrettskarriere innen skyting, men slet med skader. Da hun ikke
kom med til junior-VM i 2017 trappet hun litt ned. Men mentaliteten fra idretten tok hun med seg inn i hverdagen som student ved Høgskolen i Innlandet.

– Tidligere har jeg aldri prioritert skole spesielt høyt, men fra idretten var jeg vant med å ha en strukturert hverdag der jeg måtte prioritere knallhardt, med fokus på søvn, trening og riktig kosthold. Idrettsbakgrunnen min er avgjørende for at jeg nå får tid til alt i hverdagen som student.

Tar to bachelorgrader

Høsten 2016 startet Gyda på Bachelor i markedsføring og ledelse av turismeopplevelser, men den opprinnelige planen var kun å ta et årsstudium. Hun trivdes svært godt både faglig og sosialt på Lillehammer, og ble derfor værende.

– Attraksjonsopplevelse og økonomi er noe jeg likte veldig godt. Jeg elsker idrett og arrangement, og vurderte derfor også Bachelor i Sport Management. Jeg klarte ikke å velge, og har endt opp med å studere to bachelorretninger, forklarer Gyda.

Vil jobbe med internasjonale idrettsarrangement

Gyda drømmer om å jobbe med internasjonale idrettsarrangement, og muligheten for å nå dette målet mener hun blir større ved å ta begge bachelorgradene.

– Jeg jobber mot et mål, og målet mitt er å skape en jobb jeg vil trives i, gjerne innen koordinering av idrettsarrangement. Følelsen av å jobbe med dette er helt fantastisk, derfor jobber jeg med å bygge erfaring og samtidig utvikle meg faglig videre.

Hadde ansvaret for åpningsseremonien

Gjennom sine to bachelorgrader blir Gyda forberedt på arbeidslivet. Et av fagene hun trekker fram som relevant for henne er Event management.

– Dette er et emne med mye markedsføring og opplevelsesøkonomi. I tillegg har vi hatt praksis i Generation Games. Det er et arrangement på Lillehammer som handler om å være aktive sammen. Jeg
hadde ansvaret for åpningsseremonien. Her fikk vi muligheten til å bruke det vi har lært i praksis.

- Vær et ja-menneske, da dukker det opp så mange muligheter. Personlig har jeg fått gjort veldig mye, og det tror og håper jeg at jeg kan bygge videre på når jeg er ferdig ved HINN.

Hun mener at det spesielt innen reiseliv og Sport Management er viktig å engasjere seg utenfor forelesningssalen.

– Jeg har ofret mye tid og krefter på de små foreningene, men det er viktig for å øke engasjementet og samholdet. Her blir du mer kjent med personer på tvers av kullene. Vi deler kunnskap og
erfaringer, og drar nytte av hverandre. Det beste med å studere er det fantastiske studentlivet. Det er nesten vondt å tenke på at jeg er ferdig på Lillehammer sommeren 2019.

Fortsetter trolig på master

Mulighetene er mange for Gyda når hun sommeren 2019 planlegger å være ferdig med sine to bachelorgrader. Foreløpig holder hun alle dører åpne, selv om lysten til å studere videre er stor.

– Jeg har søkt noen masterstudier, blant annet i Storbritannia, siden jeg har veldig lyst på en master fra utlandet. På sikt har jeg lyst til å jobbe med internasjonale idrettsarrangement, og da trenger jeg litt mer internasjonal erfaring, avslutter Gyda.