Mat på fat (Colourbox)

Gjennom et felles måltid bygges det broer på tvers av kulturer og landegrenser (foto: Colourbox)

Har du lyst til å invitere internasjonale studenter hjem på middag i løpet av oktober/november? HINN på Lillehammer gjentar nå suksessen med "Dine with a Norwegian".

Høgskolen i Innlandet (HINN) på Lillehammer ønsker å gjennomføre prosjektet «Dine With a Norwegian» høsten 2018. Prosjektet ble startet høsten 2017 av Anne Anker Bolstad, studentprest ved HINN (artikkel fra GD), og innebærer at familier får muligheten til å invitere to til tre internasjonale studenter til sitt hjem for et enkelt norsk måltid.

Bygger broer på tvers av kulturer

Erfaring viser at dette er en glimrende mulighet for norske familier å bli kjent med andre kulturer, og en unik mulighet for de internasjonale studentene å bli kjent med norsk kultur og det norske hjem. Det er bevist at gjennom et felles måltid bygges det enklere broer på tvers av kulturer og landegrenser.

Dette semesteret er det Internasjonalt kontor ved HINN på Lillehammer som har fullt ansvar for prosjektet. Gjennomføringen sist vår ble en stor suksess (artikkel på engelsk), og vi håper å gjenta denne suksessen i år også.

115 internasjonale studenter høsten 2018

Vi har nå 115 internasjonale studenter ved HINN på Lillehammer fra våre partnerinstitusjoner i Tyskland, Nederland, Frankrike, Sør-Korea, Spania, Japan, Tsjekkia, Finland, Italia, Polen, Ungarn, Romania og Danmark, hos oss. Studentene kommer fra utallige ulike kulturer, og ønsker å bli bedre kjent med den norske kulturen i løpet av sin utvekslingsperiode.

Om du har en stor familie, er enslig, ung eller eldre spiller ingen rolle. Deltok du i fjor, er du hjertelig velkommen til å melde deg igjen. Påmeldingsskjema er åpent for alle som kan tenke seg å åpne hjemmet sitt i Lillehammer for en kveld.

Ønsker du å melde deg på, fyll inn påmeldingsskjema til høyre og skriv litt om deg/dere/din familie. Etter fristen vil du bli kontaktet av Kine Merethe Skjærvik ved Internasjonalt kontor.

Ønsker å utvide tilbudet

Per i dag er tiltaket "Dine with a Norwegian" kun iverksatt på Lillehammer, men det jobbes for at vi også kan få til dette tilbudet også ved de andre av våre studiesteder i Innlandet.