Digital avslutning med lokale stjerner

Bilde av studentene og Ruben

Studentene og Ruben samlet etter en hektisk dag. Fotograf er Amalie Heggen Listou

Nok en gang setter covid-19 preg på dette skoleåret. Denne gangen er det avslutningsarrangementet som blir annerledes. Men annerledes betyr ikke nødvendigvis dårligere, tvert om. TV-skolens studenter har bidratt med å filme musikkinnslagene på Høgskolen i Innlandet sin digitale avslutning av skoleåret 2019/2020.

Ny vri på avslutningsseremonien

Når Knut Lopes & Amigos, avgangsstudent fra musikklinja på Hamar samt Ruben, tidligere student ved musikklinja på Rena, står på scenen i Maihaugsalen er det TV-skolens studenter som har planlagt, rigget og gjennomført musikkinnslagene i sendingen.

For da all undervisning ble avlyst tidligere i år medførte dette at studentene i andre klasse ved flerkamera ikke fikk gjennomført sin planlagte produksjon i musikksjangeren Pop og Rock. Men med ønske om en felles digital avslutning på høgskolen åpnet det seg en mulighet for studentene til å gjennomføre en tilsvarende og vel så krevende produksjon.

Fokuset har ligget på lyd og bildeproduksjon, og studentene har selv bemannet alle stillinger, designet lys, skrevet kameraganger til musikk og laget teknisk planverk med veiledning fra interne og eksterne veiledere. I en musikkproduksjon planlegges hvert eneste bildeklipp og utsnitt, så samarbeidet mellom regi, bildemiks, script og fotografer blir ekstra viktig. Og man skal absolutt ikke glemme jobben med lyd og lys som løfter det visuelle uttrykket.

-Smittevernregler og andre utfordringer tatt i betraktning, så leverer studentene våre her en produksjon av høy kvalitet, forteller Aslak Woo Ravlum som er høgskolelærer ved TV-utdanningen på Lillehammer. Han har fulgt studentene tett i dette prosjektet og mener at tross begrensninger så er resultatet av høy kvalitet.

- Jeg tror alle har både sett og lært mye mer om hvor viktig det er med et godt samarbeid og kommunikasjon i en slik prosess. Det er mange faggrupper som må jobbe tett sammen og det er høy kvalitet i alle ledd, noe som vises på resultatet. Jeg er stolt over hva studentene har fått til på den korte tiden og jeg kan love at alle som skal følge sendingen neste torsdag har noe å se frem til.

Det har også vært en god læring i å forholde seg til eksterne samarbeidspartnere, artister og band. Jeg må også berømme studentene for god tålmodighet, positivitet og innsats, til tross for strenge smitteverntiltak og krav om avstand som har gjort produksjonen noe mer teknisk komplisert og krevende.

Studentenes rolle

Studentene selv viser en enorm evne til å omstille seg og selv om planene til den opprinnelige øvelsen var ferdige gjorde studentene helomvending og endret alle planer.

- Nytt band, ny musikk, ny location, nytt alt, forteller Ingvild Odine Hammer Hovda, som har fungert som produksjonsleder.

Vi hev oss rundt på Zoom-møter, dro på befaring i Maihaugsalen og startet arbeidet med det som ble vår Pop- og rockproduksjon. Vi har laget script og kameragang til åtte svært forskjellige låter, vi har programmert lys til langt ut i nattetimene og vi har ikke minst blitt ganske gode i smittevern. Det har vært en hektisk måned med mye å gjøre, men jeg tror jeg snakker på vegne av hele klassen når jeg sier at den også har vært veldig lærerik.

Vi har vært så heldige å ha hatt æren av å få samarbeide med to ulike artister, Knut Lopes med band og Ruben. Med flere samarbeidspartnere har vi fått utfordre oss selv på alle deler av produksjonen, og jeg er sterkt imponert over arbeidsinnsatsen alle har lagt ned for at denne produksjonen skulle ende opp så bra som det den har blitt. Jeg opplever at samarbeidet med de ulike artistene har vært bra og at vi har kommet fram til et resultat vi alle kan være fornøyde med. Det synes jeg vi skal være stolte av, alle involverte fortjener en stor klapp på skuldra! Nå venter evaluering og eksamen før velfortjent sommerferie.

Lenken til avslutningen blir lagt ut i Canvas, Innafor og på studiestedsgruppene på facebook