Derfor bør du velge Innlandet

Studentambassadørene til Høgskolen i Innlandet.

Studentambassadørene våre kommer fra hele landet og har av ulike grunner valgt studier i Innlandet.

Som student er det mange utdanningsinstitusjoner å velge mellom. Men hva gjør Høgskolen i Innlandet unikt?

- Siden jeg flyttet til Norge i 2016 og bosatte meg på Rena, har jeg alltid tenkt på Høgskolen i Innlandet som en liten boble som jeg hadde lyst til å utforske. Et år senere jobbet jeg et halvt år i Oslo, men innså raskt at det var for store folkemengder og avstander for meg. Da var det et enkelt valg å returnere til Innlandet og Elverum, sier vår studentambassadør Reka, som nettopp har fullført bachelor i folkehelsearbeid.

Hun flyttet til Norge fra Romania, og har de siste tre årene kombinert studier med friluftsliv, svømming og matlaging i vakre årstider og med mange flotte aktivitetsmuligheter nært studiestedet.

- Jeg synes at studentmiljøet ved HINN er veldig bra. Her på Elverum har vi et relativt lite og tett miljø der studentene holder mer sammen. Studenttilværelsen her har på mange måter vært hjemmekoselig med mange kjente ansikter å forholde seg til, sier Reka.

Portrettfoto studentambassadør Reka

Reka har nettopp fullført bachelor i folkehelsearbeid på Elverum.

Fra Harstad til Hamar

En annen studentambassadør som måtte flytte langt for å studere i Innlandet er Rosann. Hun er fra Harstad og studerer nå bachelor i animasjon og digital kunst ved studiested Hamar.

- Jeg valgte å flytte til Hamar da dette er det eneste stedet i Norge som tilbyr denne utdanningen, og det har vist seg å være et godt valg. Det aller beste med studiestedet er de fantastiske foreleserne som ser deg som student, er svært engasjerte og bryr seg om du lærer og har det bra, sier Rosann.

Rent økonomisk er det også gunstig å studere i Innlandet, noe Rosann har fått erfare.

- Leieprisene på boliger er mye lavere enn i større byer, som for eksempel Oslo. Det betyr at du enten har mer penger å kose deg med i studentbaren, eller at du kanskje kan slippe å jobbe så mye som du hadde blitt tvunget til om du skulle studere i en annen by, sier Rosann.

Studentambassadør Rosann

Rosann flyttet fra Harstad til Hamar for å studere.

Det økonomiske spilte også en rolle da Alexandra for snaut tre år siden valgte å flytte fra Bergen til Rena for å studere bachelor i eiendomsmegling.

- Jeg var interessert i juss og boligmarkedet, og ville kombinere denne interessen med å studere på et litt mindre studiested. At HINN er tilnærmet gratis var også en fordel. Jeg har fått mange nye venner jeg er utrolig takknemlig for, sier Alexandra.

Hun fullførte bachelorgraden nå i vår, og har allerede startet som medhjelper hos Eiendomsmegler 1 avdeling Lillestrøm.

- En av faktorene som har gjort studenttilværelsen bra for meg er all støtten og hjelpen jeg fikk av studieveilederen. Hun var utrolig snill og hjelpsom. Dersom det var noe kunne jeg bare sende en e-post eller ringe, og hun hjalp med en gang. Nærheten til fagmiljøet er en klar fordel her på Rena, mener Alexandra.

Studentambassadør Alexandra.

Alexandra fullførte sine studier hos oss våren 2021.

Små og intime studiesteder

Flere av våre studiesteder er kjent for sin intimitet og gode studentmiljø. Det er en av grunnene til at Karina flyttet fra Sandnes til Blæstad for å studere agronomi.

- Jeg kommer fra gård, er odelsjente og skal bli bonde. Hedmarken er et av Norges beste landbruksområder, og jeg ønsket å ta del i det sosiale på de små studiestedene. Her det litt slik at alle kjenner alle. For mange er et lite studiested veldig trygt, og overgangen fra å flytte til et nytt sted blir ikke så vanskelig, mener Karina.

Studentambassadør Karina

Karina studerer agronomi på Blæstad.

Men ønsker du å studere ved et litt større studiested i Innlandet så er Lillehammer en mulighet. Fatema, som er fra Oslo, flyttet til Lillehammer og har nettopp fullført det andre året på bachelor i barnevern.

- Jeg hadde aldri vært på Lillehammer før jeg flyttet hit for å studere. Men selv om jeg ikke kjente byen eller noen personer her viste det seg at jeg traff både med studium og studiested. Studenttilværelsen her kjennetegnes av stor faglig variasjon, dyktige forelesere og et fantastisk studentmiljø, sier Fatema.

Studentambassadør Fatema

Fatema studerer barnevern på Lillehammer.

Ble boende i Innlandet

Mens mange velger å flytte for å ta høyere utdanning, valgte Trine å bli boende i Innlandet da hun ønsket å utdanne seg til grunnskolelærer i Hamar.

- Jeg har alltid visst hva jeg vil bli, så avgjørelsen handlet mest om studiested. Jeg ville helst bo hjemme og rådførte meg med foreldrene mine, lærere jeg kjente og også studenter ved HINN i forkant av søknadsfristen. Jeg hørte mye bra om lærerutdanningen her, så da ble valget enkelt, sier Trine.

Studentambassadør Trine

Trine bor hjemme og studerer grunnskolelærer på Hamar.

Hun bor i Vallset utenfor Hamar, og setter pris på at hun slipper å bo litt ute på landet, samtidig som det er enkelt å komme seg til studiestedet.

- Jeg har fått en akkurat passe stor høgskole som ligger sentralt til, men samtidig kan jo bo landlig til. Det at vi har fine skogsområder og Mjøsa i nærheten, skader heller ikke.