CRE8® Europe

Grabriella Gille, Director av Brands- og produktutvikling hos Löfbergs Coffee Group, som er imponert over studentene jobb, motivasjon og kreativitet.

I forrige uke deltok studenter fra HINN i et internasjonalt entreprenørskapsprosjekt i Karlstad, sammen med studenter fra Romania, Spania og Sverige – fem fra hvert land.

Studentene samarbeidet i grupper for å finne kreative løsninger på problemer, med kaffeprodusenten Löfbergs AB og energiselskapet Karlstads Energi som oppdragsgivere. Löfbergs AB inviterte også til omvisning i sin fabrikk.

Prosjektet heter CRE8® Europe og er et Erasmus+ strategisk partnerskap. Om seks uker skal hele gjengen reise til Romania, hvor de skal gjennomføre et tilsvarende opplegg med rumenske bedrifter som oppdragsgivere. I mars går turen til Spania, og i mai møtes studentene for siste gang på Evenstad. En viktig del av prosjektet er at bedriftene som deltar skal ha ansatte som er tidligere studenter ved vertsinstitusjonen.

Studentene som deltar fra HINN er Even Bjørk (Blæstad), Elena Pi Serra (Evenstad), Beata Bramorska (Evenstad), Thomas Knutsen (Rena) og Tea Karoline Aasmundstad (Rena). Eliana Bontti (prodekan utdanning, ALB), Elisabeth Riseth (internasjonal koordinator, ALB) og Kristin Stevik (prodekan utdanning, HHS) reiste sammen med studentene for å lære mer om konseptet og planlegge resten av prosjektet sammen med ansatte fra de andre universitetene.

-Jeg tar med de kommunikasjonskunnskapene som jeg har lært på dette kurset her på tvers av nasjonaliteter, forteller Thomas. Bedriftsbesøket på Löfbergs ga også nyttige opplevelser, samt at vi fikk se hvordan et energiselskap fungerer.

Tea trekker frem aspekter ved kulturelt samarbeid på tvers av landegrenser, noe hun mener er viktig fordi verden blir mer global.

-Og så var det veldig god trening i dette med å pitche ideer til næringslivet, sier Tea.

-Selv om arbeidet i gruppene fungerte ganske greit var det interessant å oppleve kulturforskjellene. Vi fra Skandinavia er opptatt av å kjenne til bedriftenes verdier og at det handler om verdiskaping for bedriftene, mens det i Spania legges mer vekt på personlige relasjoner, forklarer Even.

Studentene gleder seg til neste samling som forgår i Romania 4. til 8. november. De fleste studentene har aldri vært i Romania og er naturlig nok spente på hva som venter.