HINN dekker hjemreise for studenter i utlandet

Illustrasjonsbilde

Høgskolen anbefaler nå meget sterkt at alle våre studenter i utlandet reiser hjem. (Illustrasjonsbilde: Colourbox)

Høgskolen anbefaler nå meget sterkt at alle våre studenter i utlandet reiser hjem. Hvis du reiser hjem fra utvekslingsopphold i utlandet innen 31. mars dekker HINN dine transportutgifter, hvis din reiseforsikring ikke dekker hjemreisen.

Alle HINN-studenter i utlandet har fått denne beskjeden.

Hvorfor hjemreise?

Grunnet de siste dagers utvikling i Europa og på verdensbasis, der spredningen av viruset og presset på de nasjonale helsesystemene øker og situasjonen endrer seg raskt, anbefaler høgskolen nå meget sterkt at våre studenter i utlandet så raskt som mulig reiser hjem til Norge.

Se også: Utenriksdepartementet oppfordrer i dag 14.mars alle norske borgere som er på reise i utlandet om å vurdere å reise hjem så snart som mulig, på en trygg og rolig måte, i samråd med sitt reise- eller flyselskap.

Høgskolen vil dekke dine reiseutgifter

Ta vare på kvittering for flybilletter og andre transportrelaterte utgifter (tog/buss o.l.), som du vil få dekket etter hjemkomst.

Viktig å huske på før hjemreise:

• Norges ambassader eller  UDs operative senter kan kontaktes for bistand. Du kan alltid nå UDs operative senter på Tlf: +47 23 95 00 00 eller pr e-post: UDops@mfa.no
  • Regjeringen har innført en rekke strenge tiltak og det får konsekvenser for reisevirksomhet. Oppdater deg på  UDs reiseråd (regjeringen.no) og vurder situasjonen i det landet du befinner deg i.
  • Orienter deg om hvor den nærmeste utenriksstasjonen er med hensyn til der du er og eventuelle mellomlandinger under hjemreise: UDs landsider
  • Høgskolen har beredskapsavtale med Sjømannskirken som daglig hjelper nordmenn i små og store kriser i utlandet: Lagre nummer til Sjømannskirken +47 951 19 181 (døgnåpen beredskap) på din telefon.

Appen har:

• Alle lokale nødnummer uansett hvilket land man befinner seg i.
  • Ditt eget reiseforsikringsselskap med alarmnummer, polisenummer og annen viktig info.
  • Kontaktnummer til pårørende, arbeidsgiver, telefonnummeret til Utenriksdepartementet (UD-OPS), nummer til sperring av kort og nærmeste sjømannskirke.

Appen bruker mobilnettet og GPS til å finne posisjonen din. Når du ringer et av nødnumrene vil GPS-posisjonen din automatisk bli synlig.

Husk karantenereglene