Blir kunstnerisk leder i verdensomspennende korforbund

Dosent Thomas Caplin høster internasjonal anerkjennelse for sitt arbeid med kor gjennom mange år. (foto: HINN)

Dosent Thomas Caplin er utnevnt som kunstnerisk leder i ChoralSpace Academy, og som grunnlegger av nystartede International Choral Conductors Federation (ICCF).

- Alt er i startfasen, og det å få være med å få bygge dette fra starten av føles veldig viktig. Dette er en anerkjennelse av mitt arbeid gjennom drøyt tre tiår for korbevegelsen, sier en stolt Thomas Caplin.

CHORALSPACE Academy

CHORALSPACE Academy er en institusjon for profesjonell utvikling og åpner dørene i september 2021. Kurset inneholder 38 ukentlige økter gitt av noen av de ledende personene i musikkbransjen i dag. Disse interaktive øktene dekker et bredt spekter av emner, spesielt designet for alle som er involvert i kormusikken - fra diskusjoner om hvordan du kan være motstandsdyktig innen kunsten, til detaljer om hvordan du lager ditt eget merke og skaper en sterk tilstedeværelse på sosiale medier.

- Mitt engasjement og kunstneriske lederskap er jo tenkt å støtte opp under utviklingen av kor og dirigenter i mange land, og å etablere en innovativ serie av seminarer og kurs rundt i verden for CHORALSPACE Academy, forklarer Caplin.

CHORALSPACE Academy tilbyr en ekte 360-graders læringsguide til sangere, dirigenter, lærere, komponister og administrative ledere.

International Choral Conductors Federation (ICCF)

Susan Nacey ny small

Prodekan for forskning ved LUP Susan Nacey (foto: HINN)

- ICCF er en helt ny organisasjon som skal fungere som en paraplyorganisasjon for alle lands korforbund. Mange land har egne nasjonale organer for dette, og nå skal denne internasjonalt knytte disse sammen. Dette er den første internasjonale føderasjonen spesifikt for kordirigenter. Det er nok mye takket være mitt arbeid for og med kordirigenter både nasjonalt og internasjonalt som gjør at de vil ha meg med, sier Thomas Caplin.

- Viktig bidrag til økt internasjonalisering

- Thomas har både bygd opp og videreutviklet et imponerende nettverk, noe som representerer et viktig bidrag mot høgskolens mål om økt internasjonalisering. Thomas sitt arbeid har ikke bare betydning i utlandet, men også her på Hamar hvor slik internasjonalisering styrker den forsknings- og utviklingsbasert undervisning som vi tilbyr, sier prodekan for forskning ved Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk Susan Nacey.

- Fakultetet gratulerer så mye—vel fortjent!