Bli med på Nordens største litteraturfestival!

Logo Litteraturfestivalen 2019

Norsk litteraturfestival på Lillehammer i mai søker frivillige til å hjelpe til med de mange og varierte oppgavene – både før og under festival.

Litteraturfestivalen er vårens viktigste møteplass, med over 200 arrangementer spredt over hele byen. Vi kan garantere ord som beveger og opplevelser som tar deg en tanke videre!

Har du fri fra forelesning, ledige formiddager eller kanskje noen kvelder til rådighet? Få erfaring med kulturarbeid, knytt nye kontakter, bygg nettverk og opplev Norsk Litteraturfestival på Lillehammer fra innsiden.

Med frivilligpasset får du dessuten gratis inngang til festivalens arrangement, slik at du enkelt kan nyte festivalstemningen når du ikke er på vakt.

Vil du være med på vår splitter nye arena, Verdensteateret? Eller hva med Teltet på Stortorvet eller Parken? Kanskje vertskap for forfattere eller transportgruppa passer deg bedre? Er du administrativt dyktig og ønsker ledererfaring og vil prøve deg som gruppeleder? Festivalen trenger frivillige til å hjelpe til med de mange og varierte oppgavene – både før og under festival.

Vi har oppgaver for enhver smak, enten du trives best med praktiske oppgaver i kulissene eller sammen med et engasjert festivalpublikum. Da du melder deg som frivillig, kan du gjerne fortelle oss litt om dine interesser, erfaringer, kvalifikasjoner og hva du ønsker å bidra med, så finner vi en oppgave som passer deg!

Bli med oss på Nordens største litteraturfestival!

Om festivalen

Norsk Litteraturfestival er Nordens største litteraturfestival, med et variert program for lesere i alle aldre.

Lillehammer ble i 2017 medlem av The UNESCO Creative Cities Network (UCCN), og fikk med det tildelt status som UNESCO-litteraturby, som 1 av 28 byer i verden.

Norsk Litteraturfestival har arrangementer både for skolebarn, barnefamilier, studenter og et voksent, kulturinteressert publikum. Opplev forfattermøter, opplesninger, debatter, foredrag, prisutdelinger, forestillinger, utstillinger, seminarer, quiz og andre festligheter.

Festivalen er også Norges største bransjetreff for forfattere, oversettere, kritikere, forleggere og bibliotekarer.

Se program for festivalen 2019 (programslipp 2. april)