Biblioteket er tilgjengelig digitalt

Bibliotekets fysiske lokaler er stengt, men vi holder åpent digitalt! Våre elektroniske samlinger er tilgjengelig og vi sitter hjemme klare til å hjelpe deg online.

Fra 5. mai åpner biblioteket for begrenset utlån av fysiske bøker.

Det digitale biblioteket

Du har fremdeles tilgang til alle e-bøker, elektroniske tidsskrifter og databaser.

Flere forlag åpner nå opp sine ressurser slik at de er gratis å bruke så lenge koronakrisen varer.

• Norske e-bøker:  E-bøker som Nasjonalbiblioteket har digitalisert.
    Feideinnlogging for studenter og fagansatte gir tilgang også til bøker merket Begrenset tilgang og Kan kun åpnes i Nasjonalbiblioteket
    Tilgangen gis for 8 timer av gangen.  Mer på NB sin side.

Hjelp og veiledning

Lån og bestilling av bøker

• Høgskolens bygninger er fremdeles stengt. Lån eller retur av bøker på vanlig måte er derfor ikke mulig. Du kan beholde alle bøker inntil videre.
  • 5. mai: Åpnet opp et begrenset tilbud for bestilling av bøker. Mer om bestilling av bøker.
  • Lån av bøker fra andre bibliotek (fjernlån) er ikke mulig.

Hva med reserverte bøker?

• Vi kan verken bestille eller returnere materiale fra andre bibliotek.
  • Du kan se bort fra eventuelle purringer i den perioden biblioteket har stengt. Inntil videre vil ingen få gebyrer og erstatningskrav.
  • Utlånte bøker du står på venteliste på, er det lite sannsynlig at du får før semesteret er slutt.

Levering av bøker

• Fortsetter du som student til høsten, ber vi deg beholde lånte bøker inntil videre. Dine lån blir automatisk fornyet.
  • Avgangsstudenter eller studenter som skal flytte fra studiestedet, kan returnere lånte bøker:
    • Ta kontakt med ditt bibliotek på e-post for å gjøre en avtale
    • Bøker leveres i plastpose på avtalt sted
    • Etter innlevering kan det ta minst 3 dager før lånene blir slettet

Mer informasjon om HINN og koronaviruset