Biblioteket er tilgjengelig digitalt

Bibliotekets fysiske lokaler er stengt, men vi holder åpent digitalt! Våre elektroniske samlinger er tilgjengelig og vi sitter hjemme klare til å hjelpe deg online.

Lurer du på noe rundt litteratursøk, kildebruk, referanseteknikk eller EndNote? Du kan kontakte oss på mange måter:

• Du når oss via Chat. Chatten er åpen alle hverdager fra kl. 09.00-15.00
  • Kontakt ditt bibliotek på e-post.
  • Bestille en bibliotekar. Ved å bruke skjemaet " Avtale veiledning med en bibliotekar" kan vi tilby veiledning på e-post, telefon eller via Zoom.
  • Har du spørsmål rundt selve oppgaveskrivingen? Da kan du få hjelp av flinke og erfarne medstudenter! De vil kunne svare på spørsmål som for eksempel struktur, språk, henvisninger.  Slik kommer du i kontakt med skrivehjelpen.

Referanseteknikk

Digitale biblioteket

Du har fremdeles tilgang til alle e-bøker, elektroniske tidsskrifter og databaser.

Flere forlag åpner nå opp sine ressurser slik at de er gratis å bruke så lenge koronakrisen varer.

• Få tilang til norske e-bøker: Som studenten får nå du tilgang til alle bøker som Nasjonalbiblioteket har digitalisert og som ligger ute i Nettbiblioteket. Også det som er merket Begrenset tilgang og Kan kun åpnes i Nasjonalbiblioteket.
    Logg inn via Feide for tilgang. Tilgangen gis for 8 timer av gangen.  Mer på NB sin side.

Ved at HINN har begrenset kapasitet på VPN-tilkoblinger ber vi ansatte om ikke å benytte VPN for tilgang til e-ressurser. Du får tilgang gjennom vår proxy-løsning.  Se tilgang hjemmefra.

Hva med lån og bestilling av bøker?

• Ved at bygningene er stengt er det ikke mulig å returnere eller hente bøker i biblioteket.
    Du kan derfor behold alle bøker inntil videre.
  • Vi har stengt for bestillinger og reservering av materiale fra våre samlinger. Du må derfor vente med bestillinger til biblioteket er åpent igjen.
  • Vi kan verken bestille eller returnere materiale fra andre bibliotek.
  • Bestillingsknappen i Oria er dermed ikke lenger tilgjengelig.
  • Du kan se bort fra eventuelle purringer i den perioden vi har stengt. Inntil videre vil ingen få gebyrer og erstatningskrav.

Mer informasjon om HINN og koronaviruset