Language: NOR | ENG

Sykepleierutdanningen med virtuelt medisinrom

Sykepleierutdanningen med virtuelt medisinrom

Slik ser framtidas undervisningsrom ut. Studentene skal lære seg å håndtere medisiner i det virtuelle medisinrommet.  

Forskere ved HINN utvikler et unikt VR-program for at sykepleierstudenter skal øve på medisinbehandling, og det blir lagt merke til. 

Forskerne bak prosjektet ble  intervjuet i Dagsrevyen torsdag kveld.

Det virtuelle medisinrommet er nå under testing, og sykepleierstudentene i Elverum skal etter planen få ta i bruk programmet i vår.

Med VR-briller på hodet skal studentene få praktisk øving i beregning av medisiner, noe som skal skal ruste dem til å unngå feilmedisinering når de går ut i yrkeslivet. De ti siste årene har minst 88 personer her i livet mistet livet på grunn av at de har fått feil medisiner eller feil dose, ifølge NRK

– Fram til i dag har det vært en mye mer teoretisk tilnærming i undervisningen, sier Frank R. Martinsen, seksjonsleder ved høgskolen, til NRK. Han sier det har blitt for mye fokus på matematikk i sykepleierutdanningen. 

Utdanningsministeren roser Høgskolen i Innlandets forsøk på å tenke nytt i undervisningen, men mener også at matematikk er viktig.

– Sykepleiere bør ha gode mattekunnskaper, og derfor har vi økt kravet for å komme inn på utdanningen, sier Iselin Nybø, forsknings- og høyere utdanningsminister (V) til NRK.

Dame med VR-briller