Language: NOR | ENG

Søker deltakere til forskningsprosjekt om styrketrening

Deltakere forskningsprosjekt om styrketrening

Høgskolen i Innlandet søker deltakere til forskningsprosjekt om styrketrening. Bildet er fra et tidligere prosjekt der forskerne undersøkte effekten av styrketrening for å forebygge negative konsekvenser av KOLS. 

Har du lyst til å bli sterkere? Forskere ved Høgskolen i Innlandet søker deltakere til en ny styrketreningsstudie hvor deltakerne får personlig oppfølging på alle treningsøkter i 13 uker. 

For å være med må du være mellom 30 og 60 år, ha BMI mellom 20 og 43 og være utrent. Med "utrent" mener forskerne at du har trent styrke mindre enn 1 gang per 14 dager siste 6 måneder, eller trent utholdenhet mindre enn 3 timer per uke siste 6 måneder.

Det er forskere ved Seksjon for helse- og treningsfysiologi under Fakultet for helse- og sosialvitenskap som står bak studien. Treningen starter i slutten av august og går over 13 uker. Treningen skal foregå i treningsstudioet som høgskolen har på Storhove i Lillehammer, og deltakerne får personlig oppfølging på alle øktene. 

Hvordan virker inntak av omega-3?

-Hovedmålet med studien er å undersøke effekten av kombinert omega-3 tilskudd og styrketrening på ulike treningstilpasninger hos overvektige og normalvektige personer, forklarer professor Stian Ellefsen.

-Deltakere skal fordeles tilfeldig i to grupper. Den ene gruppen skal innta omega-3 gjennom hele prosjektperioden. Den andre gruppen skal innta placebo («narretilskudd»). Begge grupper skal trene styrke to ganger i uka i 13 uker i høgskolens lokaler på Lillehammer, forklarer Ellefsen videre. 

Tester underveis

Før, under og etter treningsperioden vil det bli gjennomført en rekke tester for å kartlegge effektene av treninga.

Testene inkluderer blant annet styrketester, utholdenhetstester, DXA-scan for å måle muskel- og fettmasse, blodprøver, glukosetoleransetest, mikrobiopsier av lårmuskulaturen, avføringsprøver og spørreskjema.

Vil du være med?

Er du interessert eller har spørsmål?
Ta kontakt med Håvard Hamarsland