Language: NOR | ENG

Siste frist for å omprioritere og laste opp dokumentasjon

En person som stirrer på sin egen arm med en klokke.

1.juli er siste frist for å omprioritere studieønskene dine. Foto : Colourbox. 

Vurderer du å bytte rekkefølge på studieønskene dine? Da begynner det å haste. 1. juli er omprioriteringsfristen, og siste frist for å laste opp dokumentasjon.

Rekkefølgen på studieønskene dine er svært viktig, fordi ved et eventuelt tilbud så faller lavere prioriterte studieønsker vekk. I praksis betyr det at samtlige studieønsker forsvinner om du får tilbud fra førstevalget ditt. Derfor er hva du prioriterer høyest viktig.

Omprioriteringsfrist 1. juli

- At omprioriteringsfristen først er 1. juli er for å gi søkerne litt ekstra tid til å tenke på hva de vil studere aller mest blant allerede valgte studieønsker. Søknadsfristen 15. april kommer litt brått på for mange, og enkelte er usikre på hva de vil bli. For dem spesielt er det kjærkomment med noen måneder ekstra å tenke seg om på, sier seniorkonsulent i Utdanningsavdelingen, Hans Josef Tandsether.

For å omprioritere logger du deg inn på søknaden din hos Samordna Opptak.

- Hvert eneste år får vi henvendelser fra personer som enten har glemt å omprioritere eller av en eller annen grunn heller ønsker tilbud på en lavere prioritet. Prioriteter under det studiet man får tilbud på faller automatisk bort. Det er derfor viktig at folk sjekker søknaden en ekstra gang før 1.juli, slik at det studiet de helst vil gå er prioritert først.  

Siste frist for å laste opp dokumentasjon

1. juli er også siste mulighet for å laste opp dokumentasjon på fullført utdanning våren 2019. Om du kommer fra videregående er det viktig å sjekke på Samordna Opptak at elektroniske vitnemål er tilgjengelig.

- Husk også at kompetansebevis ikke kommer elektronisk, så dere som forbedret enkeltfag eller har tatt nye enkeltfag, må huske å laste opp kompetansebevis.

Hvert år laster enkelte opp utskrift fra VIGO, utskrift fra karakterprotokoll eller Privatistweb som dokumentasjon hos Samordna Opptak. Men dette er ikke godkjent dokumentasjon.

Kun kompetansebevis og vitnemål blir godkjent, slår Tandsether fast.

Om du ikke har all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig til 1. juli, så er det fortsatt et lite håp.

- Rent teknisk kan man fortsatt laste opp, men du har da ingen garantier for at disse dokumentene blir med i vurderingen om de lastes opp etter fristen, avslutter Tandsether.

Sist endret: .