Language: NOR | ENG

Scenesamtale om den personlige fortellingen

Scenesamtale om den personlige fortellingen

Frykt & medlidenhet er en tegneserieroman om identitet, seksuell ære og svart humor av Ane Barstad Solvang.

I forbindelse med verdensdagen for psykisk helse 16. oktober arrangerer biblioteket i Elverum en scenesamtale mellom tegneserieforfatter Ane Barstad Solvang og førsteamanuensis Ann-Mari Lofthus

Samtalen vil ta utgangspunkt i Anes tegnserieromanen Frykt & medlidenhet. En roman som tar opp vanskeligheten med å snakke om skamfulle temaer knyttet til sykdom og kropp. Samtalen vil handle om åpenhet og den personlige sykdomsfortellingen.

Arrangementet holdes i biblioteket fra kl. 1600–1700.  

Velkommen!

 

Ane Barstad Solvang

Ane Barstad Solvang har en Bachelor of Arts: Creative Writing og debuterte i 2018 med Frykt & medlidenhet. Tegneserien ble kåret til årets favoritt 2018 på Deichmannbloggen og nominert til Kulturdepartementets priser for barne – og ungdomsbøker 2018, debutantprisen.

 

Anne Mari Lofthus

Ann-Mari Lofthus jobber som førsteamanuensis ved Institutt for helsefag ved Høgskolen Innlandet. Hun har både bruker – og pårørendeerfaring med psykisk sykdom og har forsket på brukeres erfaring med ACT-Team.

 

Graphic medicine 

Høgskolebiblioteket i Innlandet vil samtidig lansere en samling med tegneserieromaner innenfor sjangeren Graphic medicine. Dette er en type tegneserier som formidler ulike perspektiv på sykdom og helse – fra pasienter, pårørende og behandlere. Begrepet betegner også bruken av tegneserier i helsefaglig utdanning og praksis.
  Les mer om samlingen.