Language: NOR | ENG

Nordic VR Forum

Nordic VR Forum

Årets Nordic VR Forum arrangeres i Hamar kulturhus 24. og 25. oktober. Stikkord er såkalt "oppslukende læringsteknologi". 

Vel, det finnes kanskje ikke noen god norsk oversettelse, men på engelsk heter det "immersive learning technologies", og det er det som er temaet for årets konferanse. Mer presist handler det om å bruke teknologi for virtual reality (VR) og augmented reality (AR) i læring, trening og historiefortelling. Og det kan jo være ganske oppslukende!

Utviklingen av teknologien på dette området er enorm, og nå er det på tide å ta teknologien i bruk for å skape merverdi for bedrifter, prosesser og samfunnet.

Gjennom Nordic VR Forum ønsker arrangørene å presentere utvikling, peke på muligheter og resultater fra reelle case der teknologien har vært benyttet, og ikke minst se inn i fremtiden for AR/VR-teknologien og bruken av slik teknologi på ulike samfunnsområder. 

Læring i bred forstand

Konferansen, der Høgskolen i Innlandet er en av organisatorene sammen med Hamarregionen utvikling og Sykehuset Innlandet HF, sikter seg inn mot en forholdsvis bred målgruppe. Alle som er interessert i nye metoder og teknologi som fremmer læring, øving av ferdigheter eller rett og slett nye måter å presentere budskap og gode historier på, vil finne konferansen lærerik og inspirerende. Konferansen er samtidig en møtearena for aktører i bransjen som driver teknologisk utvikling eller innholdsproduksjon knyttet til AR og VR. 

-Mange fra skolesektoren har meldt sin interesse, og vi har deltakere fra 12 nasjoner, kan prosjektleder Håvard Røste i Hamarregionen utvikling fortelle. 

Studenter får halv pris på deltakeravgiften. 

Les mer om konferansen på deres egne nettsider