Inviterer til Ph.d.-dagen 22. november 2018

Gruppebilde stipendiater (foto: Gro Vasbotten/HINN)

Karriereutvikling for ph.d.-kandidater – Hvem har ansvaret? Bli med på Ph.d.-dagen 22. november! (Foto: Gro Vasbotten/HINN)

Vi inviterer alle involvert i ph.d.-utdanningen til Ph.d.-dagen på Elverum 22. november 2018. Påmeldingsfrist 24. oktober.

Målgruppe

Alle som arbeider med, eller har ansvar for forskerutdanning ved HINN, det vil si ph.d.-kandidater, veiledere, dekaner og prodekaner forskning, og ph.d.-ledelse – og administrasjon.

Karriereutvikling for ph.d.-kandidater – Hvem har ansvaret?

I takt med trenden nasjonalt og internasjonalt har HINN et stadig økende antall ph.d.-kandidater, og langt fra de fleste kan forvente å gå inn i akademiske stillinger etter disputas.

Hvilket ansvar har høgskolen, ved ph.d.-programmene og veilederne, for å sikre en god start på karrieren etter disputas, og hva bør ph.d.-kandidatene selv gjøre underveis i ph.d.-løpet?

Høgskolen har invitert foredragsholdere fra UHR, Akademiet for yngre forskere, samt ph.d.-kandidat og veileder fra egne rekker. Det blir også workshop «Hvordan kartlegge og formidle unge forskeres ferdigheter og kompetanse» med Karrieresenteret ved UiO.

Hele dagen vil bli kjørt på engelsk.

Program for dagen

• Kl. 1045 Ankomst med kaffe
  • Kl. 1100 Velkommen
  • Kl. 1110 "Forskerutdanning i endring? Et nasjonalt perspektiv" ved Rakel Christina Granaas, tidligere seniorrådgiver i Universitets og høyskolerådet (foredraget er på norsk)
  • Kl. 1200 "When uncertainty prevails: Young researchers and career paths" ved Ingrid Lossius Falkum ved Akademiet for yngre forskere
  • Kl. 1245 Lunsj
  • Kl. 1320 "Planned coincidences. A theoretical perspective on the PhD candidate's career development" ved Ingrid Bårdsdatter Bakke, ph.d.-kandidat ved HINN
  • Kl. 1350 "Mapping of expertise for PhD candidates. How to map and disseminate young researchers’ skills and expertise" ved Espen Kallevik, Karrieresenteret (UiO)
  • Kl. 1420 Work shop med kaffe og frukt, gruppearbeid med kartleggingsverktøy/ karriereplanlegger. Arbeid i grupper
  • Kl. 1500 Oppsummering av workshop ved Espen Kallevik
  • Kl. 1515-1550 "How can INN University help researchers plan their own career? Report from a pilot project with INN University participants" Rapport fra et pilot-prosjekt med HINN deltakere ved Stian Torjussen (ph.d. og seniorrådgiver i HINNs forskningsadministrasjon) og Stiliani Chroni (professor ved HINN og ph.d.-veileder)

Påmeldingsfrist via skjema 24. oktober

I påmeldingsskjema kan man også melde seg på buss til Elverum på morgenen. Den går fra Lillehammer kl. 0900 og fra Hamar kl. 0950. Dersom tilstrekkelig påmeldte fra Evenstad/Rena, setter vi også opp transport herfra.

Dagen avsluttes med Årsfest på Terningen Arena på Elverum (lenke til intranettet INNafor). Husk å melde deg på returbuss i påmeldingsskjema til årsfesten. De som drar hjem etter Ph.d.-dagen må ordne reise selv.