Inviterer til prestasjonsseminar

Testleder roper til syklist i testlab (foto: HINN)

Høgskolen i Innlandet, Olympiatoppen Innlandet og Norges Cykleforbund har initiert et prosjekt for terrengsyklister mot OL i Tokyo 2020.

Det idrettsvitenskapelige miljøet på Lillehammer arrangerer prestasjonsseminar 23. mars om relasjonen mellom forskning og eliteidrett.

I forbindelse med at Høgskolen i Innlandet, Lillehammer, Olympiatoppen Innlandet og Norges Cykleforbund har initiert et prosjekt for terrengsyklister mot OL i Tokyo 2020, skal det blant annet etableres et internasjonalt forskningssamarbeid.

I denne forbindelse får det idrettsvitenskapelige miljøet på Lillehammer besøk av meget kompetente forskere og trenere med en unik relasjon mellom forskning og eliteidrett.

Vi benytter anledningen til å invitere trenere, forskere, utøvere og andre interesserte personer til et gratis seminar som fokuserer på prosessen frem til gull.

Personer fra British Cycling vil eksemplifiserer denne prosessen med deres lag på 4000 m forfølgelsesritt for kvinner som tok OL gull i Rio. På samme måte vil treneren til Annika Langvad (verdensmesteren i terrengsykling) vise hennes vei til toppen.

Seminaret er relevant for de fleste idretter. Vi avslutter seminaret med paneldebatt der vi også ønsker et stort engasjement fra salen.

Kl. 1700-1715: Åpning
Kl. 1715-1900: How British Cycling and English Institute of Sports works towards gold (Joe Hewitt, Len Parker Simpson & Simon Watts):

1. Planning from competition backwards – understanding demands / end goal
2. Tapering into the event
3. Maintaining strategies
4. Setting the training
5. Focus on the training stimulus
6. Don’t get biased & use variety

Kl. 1900-1920: Pause
Kl. 1920-2020: On the road to gold with Annika Langvad (World Champion and regularly on the podium in MTB XC) by Thomas Bonne
Kl. 2020-2100: Paneldebatt med innspill fra salen: Hva er viktige fokusområder på veien til gull? Erfaringer/spørsmål/diskusjoner.