Language: NOR | ENG

Webinar: Positive Deviance

Kompetansesenter for offentlig innovasjon (KOI) ved Høgskolen i Innlandet, har gleden av å invitere til webinar med professor Arvind Singhal

Positive Deviance (PD eller Positive avvik på norsk) er en metode for å finne løsninger på komplekse velferdsutfordringer. Dette er en relativt ny tilnærming til endring på individuelt, organisatorisk og sosialt nivå, som ennå ikke er så mye utbredt i Norge. PD-tilnærmingen er brukt i over 40 land for å løse et bredt spekter av sosiale og organisatoriske utfordringer.

PD utfordrer våre vanlige tilnærminger til hvordan vi nærmer oss utfordringer, hvor vi ofte tenker at vi må ha ekspertkunnskap for å kunne gjøre noe. PD tar derimot utgangspunkt i at det alltid finnes noen individer eller grupper som finner løsninger og som lykkes, til tross for lik tilgang til ressursene. Disse «noen» er de positive avvikene. PD kalles også for en «flip-metode». i og med at vi må snu tenkningen vår på hodet, og i stedet for å ha fokus på problemene, må se etter de som finner løsningene.

Arvind Singhal er professor ved University of Texas og professor II ved Høgskolen i Innlandet. Han er en ledende professor innenfor PD og har gitt ut tre bøker om temaet, i tillegg til flere fagfellevurderte artikler. Han har gjennomført en lang rekke casestudier og undervisning for lærere, helsepersonell og bedriftsledere i flere land i Amerika, Europa, Asia, Afrika og Latin-Amerika.

For en kort presentasjon kan du høre professor Singhals Ted talk om Positive Deviance

  • Klikk på lenka og meld deg på innen 4. mai:  Påmelding

De som er påmeldt vil få tilsendt lenke til webinaret. Velkommen!
Har du spørsmål kan du kontakte Trude Hella Eide, leder KOI,  trude.eide@inn.no, tlf. +47 959 23 283.