Language: NOR | ENG

Utsatt: Norge og Europa etter brexit

Den 1. januar i år gikk Storbritannia ut av EU, mer enn fire og et halvt år etter den velkjente brexit-folkeavstemningen. Hvordan ser den nye avtalen ut og hvilke konsekvenser får den for samarbeidet mellom britene og EU, og Europa for øvrig? Hvordan og hvorfor ble avtalen seende ut akkurat slik den ble, når det fantes så mange mulige utveier? Og hva betyr avtalen for Norges forhold til Storbritannia og EU? Dette møtet er utsatt på ubestemt tid. 

Banner-Brexit-EU-768x402

Øyvind Svendsen er forsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI). Han forsker på norsk utenrikspolitikk, EU-samarbeidet samt forsvars- og sikkerhetspolitisk samarbeid i Europa. Han har nylig avlagt en doktorgrad i statsvitenskap ved Københavns Universitet som handler om de sikkerhets- og forsvarspolitiske konsekvensene av brexit-prosessen.

Torsdag 21. januar kl. 19.00

Gratis inngang.

Påmelding via  GD Billett

Begrenset antall plasser.

Med forbehold om endringer i smittenivået.

Arrangør: Lillehammer Internasjonalt Forum, i samarbeid med Litteraturhus Lillehammer

Litteraturhus Lillehammer er et samarbeid mellom  Lillehammer bibliotekNansenskolen – Norsk Humanistisk akademiHøgskolen i Innlandet, Lillehammer,  Norsk Litteraturfestival og  Stiftelsen Lillehammer Museum.