Language: NOR | ENG

Servoll på Litteraturhus Lillehammer

Johanne Kielland Servoll håper å få oss til å se med nytt blikk på kunstnerskapet i boka Vibeke Løkkeberg: en kunstnerbiografi. 

18. februar møtes de to på Litteraturhus Lillehammer til en samtale om kunsten og livet ledet av Hallfrid Velure. Det vil bli vist filmklipp underveis i samtalen, og Løkkeberg vil dessuten innlede til en visning på Lillehammer kino av den omdiskuterte filmen Hud fra 1986.

Vibeke Løkkeberg er en av Norges mest betydningsfulle filmkunstnere. Gjennom mer enn 50 år har hun vært en markant samfunnsdebattant, skuespiller, romanforfatter og filmregissør. Hun debuterte som skuespiller i filmen Liv i 1967, og som filmregissør med filmen Abort i 1971. Hun er kanskje mest kjent for Løperjenten fra 1981.

22. januar fylte hun 75 år, og omtrent samtidig utkom Johanne Kielland Servolls omfangsrike biografi,  Vibeke Løkkeberg: En kunstnerbiografi.

Boka er en forlengelse av arbeidet Johanne Kielland Servoll gjorde som stipendiat ved daværende Høgskolen i Lillehammer, med doktorgradsavhandlingen «  Den norske auteuren. En begrepshistorisk analyse». Servoll er i dag ansatt i  i Forskningsavdelingen ved Høgskolen i Innlandet. 

Les også: - Ville gå mytene om riksheksa etter i sømmene 

***

Vibeke Løkkeberg – kunsten og livet

Litteraturhus Lillehammer, 18. februar kl. 19.00

Møt Vibeke Løkkeberg og forfatter Johanne Kielland Servoll i samtale med Hallfrid Velure. Velure er teaterviter og rådgiver i Kulturdepartementet, og bosatt på Lillehammer.

Gravdahl bokhandel står for boksalg, og forfatterne signerer gjerne. Det blir også salg av Løkkebergs seneste roman Frokost på stupet.

Filmvisning av Hud på Lillehammer kino etter samtalen, egen billett.

Inngang: 100 kr

Billetter kjøpes via GD Billett eller i døra samme dag. Med GD Billett er du garantert sitteplass og slipper billettkø.

Alle studenter og skoleelever kommer gratis inn. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer har også fri adgang. Husk gyldig bevis.