Language: NOR | ENG

Erling Borgen om "Einar" – Historien om en landsfader

Dokumentarserien «Einar – hele historien» er fortellingen om barnearbeideren og fattiggutten Einar Gerhardsen som ble Norges landsfader. Serien sendes i fire episoder på NRK fra søndag 15. september.

 

Til Litteraturhus Lillehammer onsdag 11. september kl 1900 - 2030 kommer filmskaper, journalist, forfatter Erling Borgen for å samtale med Brynjulf Handgaard om arbeidet med serien. For hvordan går man frem for å fortelle historien om Gerhardsen? Og hvilke utfordringer støter man på i omgangen med et så rikt kildemateriale? Erling Borgen gir oss et innblikk i sin metode og viser utvalgte klipp fra serien.

Erling Borgen har laget snart 100 dokumentarer som alle er vist på nasjonale og internasjonale TV-kanaler. Borgens dokumentarer, artikler og bøker baserer seg på omfattende undersøkende journalistikk. Han er også professor ved TV-skolen på Lillehammer, hvor han underviser i den samfunnskritiske dokumentaren. Seks av hans tidligere studenter derfra har vært med i produksjonsteamet til «Einar».

Brynjulv Handgaard er journalist og har jobbet i utviklingsavdelingen i NRK i en årrekke. Han har tidligere vært redaktør for NRK Hedmark og Oppland. Handgaard er i tillegg professor i TV-ledelse ved TV-skolen på Lillehammer (Høgskolen i Innlandet).

GRATIS INNGANG

Arrangementet er et samarbeid mellom Lillehammer UNESCO-litteraturby og TV-skolen ved Høgskolen i Innlandet. Det markerer startskuddet for arrangementsrekken «Fortellingenes by», hvor vi samler de mest interessante stemmene innenfor litteratur, film og musikk i Lillehammer. Lillehammer UNESCO-litteraturby er et samarbeid mellom Høgskolen i Innlandet, Lillehammer kommune, Oppland fylkeskommune, Norsk litteraturfestival, Nansenskolen og Stiftelsen Lillehammer museum.