Teknisk utstyr, redigeringsrom og studio for TV-utdanningene

For at utdanningene både innenfor film og fjernsyn skal gjøre deg til en god film- og fjernsynsskaper, har HINN alt det tekniske utstyret som trengs, det vil si kamera og redigeringsutstyr, film- og fjernsynsstudioer og lyd- og redigeringsrom. Allerede fra første studiedag får du være med å lage film eller fjernsynsprogrammer.

Profesjonelt produksjonsutstyr for film og TV

Dokumentarlinjen disponerer profesjonelt produksjonsutstyr for film og TV. Vi har fem komplette P2HD skulderkamera-sett (Panasonic HPX2100 og 2700), og tre storsensor-kamera (Panasonic AF101) med tilhørende harddisk-opptakere (SoundDevices PIX240) og optikk.

Vi har også ti P2HD kamera med liten formfaktor (Panasonic HPX171), som hovedsakelig brukes i 1. studieår. I tillegg til dette har vi åtte JVC HM100E og tre Contour+ hjelmkamera.

Lyd og lys

Vi har også et stort utvalg mikrofoner og lydopptakere, og lyskastere av ulike slag og størrelser.

Klipp og redigering

TV-fagene jobber hovedsakelig på Apple Mac-maskiner, og benytter seg av Adobe CreativeSuite til redigering og bildeetterarbeid. Vi har 11 klippesuiter, samt 18 andre redigeringsmaskiner fordelt på to undervisningsrom. I tillegg har vi også bærbare datamaskiner med redigeringsmuligheter. Til lydetterarbeid bruker vi Protools, og vi har 6 suiter, hvorav 3 har 5.1-lydmonitorering.

Alle redigeringsrom er knyttet sammen i et redigeringsnettverk. Vi benytter oss av en EditShare Xtream redigeringsserver, som leverer ytelse i toppklassen, og tillater at vi jobber i 100 MB/s HD-videokvalitet, og høyere, gjennom hele produksjonskjeden.

Studio, kontrollrom og OB-buss

Til flerkameraproduksjoner har vi to studio tilknyttet moderne kontrollrom, med Ross Carbonite 2 billedmikser, VizRT grafikk. Alle opptak- og avviklingssystemer er filbaserte. Studio har totalt seks Sony kamerakjeder.

I tillegg har vi en egen produksjonsbuss (OB-buss), til produksjoner ute i felt. Denne er også bestykket med digital infrastruktur og seks kamerakjeder, men kan utstyres med opp til åtte.Til større produksjoner leies det gjerne inn OB-busser fra eksterne leverandører, slik at studentene får jobbe på de samme bussene som proffene.