Vettug viten: Spiseforstyrrelser i idretten

Mange unge som satser på idrett får spiseforstyrrelser. Hvorfor er det slik at unge i jakten på topp-prestasjoner går over i et usunt forhold til egen kropp, og hva kan vi gjøre med problemet som foreldre, lærere og medelever?

Banner Vettug viten Forskningsdagene

Marianne Martinsen, førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet, har i sitt doktorgradsarbeid kartlagt forekomsten av spiseforstyrrelser blant gutter og jenter ved alle toppidretts- og skigymnasene i Norge. Resultatene var oppsiktsvekkende.

Hun har også utviklet og testet et program for å forebygge utvikling av spiseforstyrrelser blant disse elevene, med svært gode resultater. 

Vel møtt i Hamar bibliotek!

Strømming

Arrangementet strømmes på Facebook og det legges lenke i arrangementet like før det starter. Følg denne lenken for å gå til Facebookarrangementet.

Kontaktinformasjon

Bilde av Marianne Martinsen
Førsteamanuensis
E-post
marianne.martinsen@inn.no
Telefon
+47 62 51 77 14

Mer om Vettug viten i Forskningsdagene 2022

Vettug viten er en arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Vanligsvis er det Vettug viten hver siste torsdag i måneden kl. 8.30-09.00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer på Lillehammer bibliotek og litteraturhus. 

Under Forskningsdagene 2022 er det Vettug viten-arrangementer på bibliotekene i Lillehammer og Hamar hver hverdag fra 21.09 - 30.09.

Emneord: vettug viten, forskningsdagene, forskningsformidling
Publisert 31. aug. 2022 13:12 - Sist endret 23. sep. 2022 10:59