Svenkerud om Gjerdrum-katastrofen

Portrett Peer Jacob Svenkerud

Professor og dekan Peer Jacob Svenkerud

Professor og dekan Peer Jacob Svenkerud mener krisehåndteringen etter jordskredet i Gjerdrum har vært eksemplarisk.

Svenkerud, som er dekan ved Handelshøgskolen Innlandet – Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap, er også professor i organisasjonskommunikasjon og ekspert på krisekommunikasjon.

I et intervju med Østlendingen uttaler han seg om krisehåndteringen etter jordskredet i Gjerdrum.

Svenkerud mener alle de ansvarlige håndterte dette eksemplarisk, midt i en særdeles tragisk situasjon.

– De ga inntrykk av å ha en genuin kunnskap om krisehåndtering. De hadde fokus på situasjonen med klok kunnskap. De ulike etatene var bevisste sine roller, og et svært god samspill seg imellom. De var opptatt av menneskelige verdier, ikke materielle, og de viste det tydelig, sier dekanen.

Peer Jacob Svenkerud i HINNs podcastserie "På en benk med Einar Øverenget":

Vil du hjelpe oss å bli bedre?