Massao i arbeidsgruppe om rasisme i idretten

Prisca Bruno Massao

Førsteamanuensis Prisca Bruno Massao ved Høgskolen i Innlandet.

Kulturdepartementet har plukket ut HINNs Prisca Bruno Massao til en gruppe som skal komme med forslag mot rasisme i idretten.

Massao er førsteamanuensis ved   Institutt for pedagogikk og samfunnsfag og har engasjert seg i mediedebatten som har gått den siste tiden om idrettsutøvere som er utsatt for rasisme.

– Det finnes rasisme i norsk idrett. Hovedsaklig kommer det til uttrykk på to måter der folk kommer med rasistiske bemerkninger, og det andre er underrepresentasjon av personer med utenlandsk bakgrunn på høyere nivå. Da også både lederposisjoner, og styreverv, sa Bruno Massao  til TV 2 tidligere i sommer

Hun har forsket på rasisme i idretten og mener lederne i idretten må ta ansvar for skape gode holdninger i klubber og idrettslag.

Nå har Kulturdepartementet plukket henne ut til en arbeidsgruppe med blant andre flere idrettsutøvere. De skal innen 1.september komme med konkrete forslag til tiltak om hvordan departementet og idrettsforbundet skal jobbe med rasisme.

– De skal fremme konkret liste med forslag til hva man skal gjøre for å komme i mål. Et relativt fritt mandat, egentlig, sier kulturminister Abid Raja til TV 2.

I tillegg til Massao sitter er dette medlemmene i gruppa: Grace Bullen (bryter), Ezinne Okparaebo (tidenes raskeste norske kvinne), Marco Elsafadi (tidligere basketspiller), Yngvar Andersen (NRK-profil), Siri Avlesen-Østli (TV 2-profil), Daniel Hatland (tidligere fotballspiller), Magne Brekke (generalsekretær Oslo idrettskrets), Prisca Bruno Massao (forsker), Marcela Bustos og Håvard Øvregård (representanter fra Norges idrettsforbund).