Language: NOR | ENG

Lanserer religionspodcast

Vebjørn L. Horsfjord

Professor Vebjørn L. Horsfjord prøver seg på nye formater når høgskolen nå er stengt for vanlig undervisning. 

Professor Vebjørn L. Horsfjord tenker nytt under koronakrisen og lanserer en videopodcast om religion, livssyn og etikk. 

Horsfjord, som er professor ved  Institutt for humanistiske fag, har nå lagt ut de første episodene på YouTube-kanalen han har opprettet. Videopodcasten har han kalt «Sankta Coronas hjørne». 

Fra sitt hjemmekontor intervjuer han andre fagpersoner om forskjellige temaer, med det han selv kaller «et hjemmelaget preg». I første episode intervjuer han katolikken Ingrid Rosendorf Joys, i andre episode jødiske Michael Gritzman. 

– Jeg ser på hvordan ulike religiøse tradisjoner og ulike trossamfunn har respondert på krisa. Jeg skal også se på hvordan krisa aktualiserer en rekke etiske problemstillinger, sier Horsfjord. 

Filmene har studenter og andre med tilsvarende forkunnskaper og interesser som hovedmålgruppe, men han har også ønske om at de skal være relevante for KRLE-lærere og andre som er interessert i samtidsreligion og etikk. 

– Podcastene skal vise at det er interessant å bruke faget på svært aktuelle spørsmål. Jeg har en lang liste av ideer til kommende episoder, så det kommer flere, sier Vebjørn L. Horsfjord.