• Overvåg om hyttebygging i fjellet

Professor Kjell Overvåg blei intervjua i artikkelen "I dette hytteområdet bygges det flest nye hytter. Her er også prisene de høyeste i landet" i Aftenposten 20. april 2019.
  • Skrefsrud om 'religious literacy' i Uppsala

Professor Thor-André Skrefsrud var i april 2019 på forskerskolen Religion, Values and Society ved Uppsala universitet for å snakke om 'religious literacy'. Han deltok også i ein paneldebatt same stad og kommenterte på ph.d.-skisser om temaet.
  • Wallin Weihe om rus og russefeiring

Professor Hans-Jørgen Wallin Weihe har publisert innlegget "Russefeiring – er vi redd for en fest?" i avisa GD 10. april 2019.
  • Undlien om utveklingshemma som frivillige under OL

Stipendiat Roald Undlien har publisert artikkelen "Being a part of it: People with intellectual disabilities as volunteers in the Youth Olympic Games" i tidsskriftet Journal of sport for development.
  • Austvik om konsekvensar av LoVeSe-vern

Professor Ole Gunnar Austvik blei intervjua i artikkelen "Tror LoVeSe-vern kan føre til større press på uvernede områder" på E24.no 9. apriil 2019.
  • Grimsmo Jørgensen om inkluderande læringsmiljø i Sunnfjord

Høgskolelektor Ingrid Grimsmo Jørgensen leia to planleggingsdagar for alle dei tilsette i barnehagar og skolar i Sunnfjord kommune, innan satsinga "Inkluderende læringsmiljø" 4. - 5. april 2019. Dei er alle deltakarar i nettkursa "Inkluderende barnehage- og skolemiljø" som Høgskolen i Innlandet har utvikla.
  • Wallin Weihe om rus og russ

Professor Hans-Jørgen Wallin Weihe blei intervjua i artikkelen "Advarer russ mot kjemisk rus – og overdreven bruk av alkohol" i avisa GD 5. april 2019.