English version of this page

Forskning

171 ph.d.-kandidater
10 disputaser ved HINN i 2022
5 ph.d.-programmer
Hanskekledd hånd som holder opp en dypfryst tråd med oksesæd.

Forsker på fruktbarhet

Med over 60 millioner kroner skal Høgskolen i Innlandet forsøke å gjøre avlsindustrien i Norge bedre. Nedfryst oksesæd står sentralt.

Logo Forskningsdagene

Forskningsdagene 2022

Forskningsdagene arrangeres fra 21. september til 2. oktober. Høgskolen i Innlandet har planlagt en rekke arrangementer som er åpne for alle interesserte. 

Forskningsnytt

Det ukrainske flagget som vaier i vinden.

Våre fagfolk om krigen i Ukraina

Her er en oversikt over forskere fra Høgskolen i Innlandet som kan kommentere invasjonen av Ukraina og konsekvenser av krigen.

Høgskolen i Innlandet har over 220 forskarårsverk, og forskarane våre publiserer nesten 500 bøker og artiklar i året innan ei rekke ulike fagfelt.

Forskarane våre samarbeider tett med både arbeids- og samfunnsliv og skal vera relevante både internasjonalt, nasjonalt og regionalt.

Bøker, pc og nøkkelsnor på et bord. HINN-logo sentralt plassert i bildet,

Våre doktorgradsutdanninger

Høgskolen i Innlandet tilbyr fire doktorgradsprogram. De fire doktorgradsprogrammene er nært knyttet til, og skal bidra inn mot, viktige områder i samfunnet rundt oss.

Publikasjoner og nyheter

Forskerne ved Høgskolen i Innlandet formidler forskningen sin i mange kanaler. Her kan du lese notiser om det som skjer.

Hyttegrend i solskinn

Hyttefolk og lokale må lære seg å leve med hverandre

Vi har aldri hatt så mange hytter og fritidsboliger som nå. Og det blir flere. Samtidig øker konfliktene. Hvordan skal man håndtere dette i årene som kommer?

Bilde av ei lita jente sittende på en koffert. Flyktning fra Ukraina.

En god start betyr mye

Mange millioner ukrainere har flyktet fra sitt eget land under krigen. Lille Agata på fem år er en av dem. Krigsflyktningene har også kommet til oss i stort antall. Slik tar vi best imot dem.

Bli kjent med våre forskere

Finn en forsker

Forskningsarrangementer

30. sep. 2022 08:3009:00, Lillehammer bibliotek

Tror du at vi har løst problemet med plasten med resirkulering? I Norge forbruker vi omkring 750 millioner plastposer i året og store mengder av dette havner på avveie, blant annet i havet.

30. sep. 2022 09:0010:00, På nett

Fysiker og vitenskapsformidler Andreas Wahl tar en kaffeprat, via videosamtale, med en forsker. Sammen snakker de om et tema knyttet til forskerens fagfelt, og Andreas får spørre om det han lurer på.

30. sep. 2022 11:3012:00, Hamar bibliotek

Noen ganger blir vi truffet helt inn i sjela av en spesiell stemme, men hva er egentlig musikalsk talent? På jakt etter svar har Friederike Merkelbach fulgt kjente, norske barnepopstjerner på YouTube.