
Våre fagfolk om krigen i Ukraina
Her er en oversikt over forskere fra Høgskolen i Innlandet som kan kommentere invasjonen av Ukraina og konsekvenser av krigen.

En god start betyr mye
Mange millioner ukrainere er på flukt fra sitt eget land. Lille Agata på fem år er en av dem. De første krigsflyktningene har allerede kommet til oss her i Norge. Slik tar vi best imot dem.
Forskningsnytt
-
Radioserie med John Linnell: Hvordan kan mennesker og ulv leve sammen? 13. mai 2022 13:50
Professor John Linnell snakker om forholdet mellom mennesker og ville dyr og hvordan vi kan sameksistere i en radioserie med fem episoder.
-
Blir det lite eller mye mus i år? 10. mai 2022 08:52
Det er vanskelig å slå fast, men forskningen bringer oss stadig nærmere svaret på hvorfor det blir lite mus noen år.
-
– Det har vært en kolossalt interessant prosess 4. mai 2022 12:00
Det kan være krevende for mindre bedrifter å omstille seg i bærekraftig retning. Fem bedrifter i Gudbrandsdalen er med i et prosjekt som skal hjelpe dem å tenke nytt.
Høgskolen i Innlandet har over 220 forskarårsverk, og forskarane våre publiserer nesten 500 bøker og artiklar i året innan ei rekke ulike fagfelt.
Forskarane våre samarbeider tett med både arbeids- og samfunnsliv og skal vera relevante både internasjonalt, nasjonalt og regionalt.

Skal hjelpe overvektige å trene riktig
Studier tyder på at personer med en del kilo for mye kan ha mindre utbytte av å trene styrke. Hvorfor er det slik?

Er bjørnen farlig?
Hvor farlig er bjørnen egentlig? Forskere har kartlagt alle hendelser hvor bjørn har angrepet mennesker.
Publikasjoner og nyheter
Forskerne ved Høgskolen i Innlandet formidler forskningen sin i mange kanaler. Her kan du lese notiser om det som skjer.
Disputaser
-
12. mai: Tvang utenfor institusjon 28. apr. 2022 11:40
Det er store utfordringer i hvordan oppfølging av pasienter med tvangsvedtak i egen bolig gjennomføres, og hvordan samhandling mellom helsepersonell fungerer. Det kommer frem i doktorgraden til Maria Løvsletten som hun forsvarer 12. mai.
-
3. mai: Lærere og skriveopplæring 20. apr. 2022 08:47
Astrid Granly har sett nærmere på hvordan lærerutdanningens norskfag kan ruste kommende lærere for viderekommen skriveopplæring. 3. mai forsvarer hun doktoravhandlingen sin.
-
20. april: Hvorfor er musikken i barnehagen så upersonlig? 6. apr. 2022 08:22
Førskolelærere kan enkelt delta i musikalsk lek, men de gjør det ikke. Hvorfor det? spør Mona Elisabeth Persson Aronson i doktorgradsavhandlingen sin som hun forsvarer 20. april.

Våre doktorgradsutdanninger
Høgskolen i Innlandet tilbyr fire doktorgradsprogram. De fire doktorgradsprogrammene er nært knyttet til, og skal bidra inn mot, viktige områder i samfunnet rundt oss.
Bli kjent med våre forskere
Finn en forsker
Forskningsarrangementer
SePU-konferansen skal være en møteplass hvor deltagerne inspireres til å ta nye steg i forbedring av læring og læringsmiljø.
Tirsdag 31. mai arrangeres et forsknings- og utviklingsseminar om scenetekst og scenetekstens omgivelser på studiested Hamar.
Barbara Rebecca Mutonyi forsvarer sitt doktorgradsarbeid ved ph.d.-programmet programmet Innovasjon i tjenesteyting i offentlig og privat sektor ved Høgskolen i Innlandet fredag 03. juni 2022.