Tips og råd for valg av destinasjon

HINN samarbeider med rundt 200 partnerinstitusjoner i 40 land for å gi studenter (og ansatte) mulighet til å reise på utveksling.

For å finne ut hvilke studier og fagområder som dekkes av hvilke avtaler, benytter du vår destinasjonssøk. Plukk ditt studieprogram, land du ønsker å reise til og type utveksling og klikk bruk filter. Ved å klikke på navnet på partneruniversitetet får du detaljert informasjon om antall plasser, evt. krav, semesterinndeling, boligmuligheter, evt. kostnader/finansiell støtte, type utvekslingsavtale (Erasmus+, Exchange el. Study Abroad) m.m.

Destinasjonssøk

Foto: Kristina O. Tønder, Peru

Studier ved HINN med valgfrisemester har mye fleksibilitet når det gjelder hvilke fag du kan velge i utlandet, derfor blir listen med mulige destinasjoner lang. Studier med obligatoriske emner i utvekslingssemesteret gir færre mulige destinasjoner, fordi emnene du tar under utveksling må tilsvare de du ville tatt ved HINN.

Erasmus+

Studenter slipper å betale skolepenger og kan få Erasmus+ stipend (ca. 4.000 kr. per mnd.) i tillegg til støtten fra Lånekassen. Erasmus+ programmet dekker alle institusjoner i Europa.

Exchange

HINN har flere avtaler med institusjoner utenfor EU der studenter slipper å betale skolepenger.

Study Abroad

Studenter må søke ekstra støtte fra Lånekassen for å dekke skolepenger ved vertsinstitusjonen. De fleste av avtalene er i engelskspråklige land.