Master i utlandet

Etter fullført bachelorgrad ved HINN kan du fortsette utdanningen din ved å ta en mastergrad i utlandet.

Det finnes mange universiteter i verden som tilbyr mastergrader på engelsk. På www.masterstudies.com finner du en klar oversikt sortert etter spesifikke fagområder og land. Husk å krysse av for «language», «study type» (on-campus) og «study pace» (full time/part time). Mange av HINNs internasjonale partneruniversiteter tilbyr masterstudier på engelsk. Sjekk ut utvesklingsdestinasjoner for mer informasjon.

Hvordan søker jeg?

I de fleste tilfeller søker du dirkete til det utenlandske universitetet du velger.

Hva kreves av dokumentasjon?

For å komme inn på noen masterstudier kreves det kun bestått bachelorgrad, men det finnes også mer spesialiserte masterprogrammer som krever en bachelorgrad innen et spesifikt fagområde (i noen tilfeller også dokumentert relevant arbeidserfaring).

De fleste universiteter har krav til engelske språkkunnskaper og du vil som regel måtte dokumentere dine språkkunnskaper ved å ta en TOEFL- eller IELTS-språktest. ANSA har et TOEFL testsenter i Rosenholm Campus. IELTS testen kan du ta gjennom Folkeuniversitetet. Husk å gjøre dette i god tid før søknadsfrist.

Hva får jeg i støtte?

Lånekassen gir støtte til masterstudier i utlandet; både vanlig studielån og stipend og støtte til skolepenger utenfor Norden (studier i Danmark, Sverige, Finland og Island er gratis).

I mange land er bo- og levekostnader lavere enn i Norge. I tillegg kan du søke på en jobb ved siden av studiene, som vil gi deg internasjonal arbeidserfaring.

Besøk ANSAs nettsider for å få praktiske informasjon om masterstudier i utlandet.