Velkommen som nettstudent!

Her vil du finne nyttig og praktisk informasjon knyttet til det å være nettstudent.

Smilende kvinnelig student bak en pc-skjerm

Digital oppstartssamling for nettstudier

Dato og mer informasjon kommer snart. 
 

På samlingen introduseres de nettbaserte studiene og du vil få hilse på studieveileder og studieprogramansvarlige. Du vil også få en nyttig innføring av verktøy og læringsplatformer (Canvas) som brukes i studetiden.

Digitale samlingsdatoer

Samlingene er live i Zoom og følges via egen PC. Disse blir ikke spilt inn eller lagt ut på nett i ettertid. Lenker til nett-samlingene i Zoom vil legges ut av emneansvarlig i hvert av undervisningsrommene i Canvas senest morgenen de skal finne sted. 

Som nettstudent skal du ikke møte fysisk, da alt av kommunikasjon og undervisning vil foregår via digitale verktøy og læringsplattformer. Første digitale oppmøte er dermed første samling. 

Digitale samlingsdatoer for ditt studium finner du i studieomtalen*:

*med forbehold om endringer, sjekk alltid timeplan.

Timeplan

Svar på ofte stilte spørsmål

Hva vil det si å være nettstudent?

Som nettstudent vil hele studieløpet ditt foregå over nett, både undervisning og eksamen. Det er ikke krav til fysisk oppmøte i høgskolens lokaler i løpet av studietiden. Du har selv ansvar for egen læring, og vi anbefaler deg å sette av tid til å studere på egenhånd.

Hvor mye tid må jeg regne med å bruke på studiet?
Som nettstudent på deltid bør du forvente å bruke i gjennomsnitt mellom 15 og 20 timer per uke på all studieaktivitet, hvor du ser forelesningsvideoer, deltar på nett-samlinger, leser pensum og jobber med oppgaver.

Hvordan velger jeg å ta studiet på deltid eller heltid?
Når du semesterregistrerer deg i Studentweb i begynnelsen av august vil du måtte velge om du ønsker å ta studiet på deltid over to år eller heltid over ett år. Det du velger er ikke et bindende valg, og du vil for eksempel kunne endre tilbake til deltid underveis i løpet. Endringer underveis i studieløpet må gjøres av studieveileder. 

Hva trenger jeg for å dekke utdanningskravet til autorisasjon som regnskapsfører?
Les om dette under "Videre utdanningsmuligheter" i studieomtalen. Ved behov for veiledning, send e-post til studieveileder. Det må påregnes noe lengre svartid på slik type veiledning, spesielt i sommer og rundt studiestart.

Hvordan søker jeg om godskriving av tilsvarende emner fra andre læresteder?
For å søke om dette, må du fylle ut og sende inn søknadsskjema sammen med emnebeskrivelser og pensum fra det året emnet/emnene ble gjennomført. Søknaden blir ikke vurdert hvis ikke nødvendig dokumentasjon ligger ved. 

Les mer om godskrivning av utdanning

Godskriving av interne emner: Dvs. emner tatt ved Høgskolen i Innlandet, tidligere Høgskolen i Hedmark eller Høgskolen i Lillehammer; send e-post etter 1. august til studieveileder som vil hjelpe deg.

Sist endret 5. mai 2023 09:31